İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler


Karakeçili'nin Akkoşan köyünde 'Dane Mısır Tarla Günü' düzenlendi.Erol Çınar'a ait tarlada düzenlenen tarla günü programına Karakeçili Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Karakeçili İlçe Müdürü Aydın Bütün, Karakeçili ve Köprüköy Tarım Kredi Kooperatif Müdürleri, Köprüköy, Akkoşan ve Karabucak köylerinin Muhtarları, ilgili firmanın Bölge Müdürü Özdilek Hatip ve Ankara Bölge Temsilcisi Fatih Şahin, teknik elemanlar ve çiftçiler katıldı.

10 bin dekar alanda dane mısır

Tarla gününün açılışında demonstrasyonda kullanılan mısır çeşidinin ait olduğu tohum şirketinin Bölge Müdürü Özdilek Hatip kullanılan mısır çeşidi hakkında bilgi verdi. Hatip ayrıca dane mısır yetiştiriciliğinde yüksek verim ve kaliteli üretim için uygulanması gereken teknik konularda bilgi verdi.Daha sonra bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş yaptığı konuşmada 'Ülkemizde yapılan mısır üretimi ihtiyacımız olan mısırın yaklaşık % 80 lik kısmını karşılamaktadır. İlimizde özellikle Kızılırmak vadisinde yaklaşık 10 bin dekar alanda dane mısır ve 4 bin dekar alanda da silajlık mısır üretimi yapılıyor. Dane mısırda dekara 1.100 kg verim alınıyor. Kırıkkale'nin mısır üretimi için uygun şartlar sağlanmıştır' ifadesini kullandı.

Mısır hasadı yapıldı

Programda daha sonra bir konuşma yapan Karakeçili Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı ilçenin geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu bu kapsamda tarımsal konularda yapılan etkinliklere katılmaya özen gösterdiklerini söyleyerek çiftçilerin bilinçli tarım yaparak daha iyi gelir elde edeceklerini söylemiştir. Daha sonra tarlada mısır hasadına geçilmiştir. Hasadı yapılan tarlada dekara 1.350 kg verim alındığı belirtildi. Dane mısır hububat piyasasında kg'ı 67 kuruştan satılmaktadır. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca mısır üretiminde kg' a 4 krş. Destekleme yapılmaktadır.