Kırıkkale Valiliği tarafından organize edilen yürüyüş Beyobası köyü Elderek Mahallesi üzerinde kamp yerinde toplanarak zirveye yürüyüşü başladı.Yürüyüşe Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Coşkun, Vali Yardımcıları Rıfat Ata ve Abdullah Aslaner, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Kale Dağçılık Kulübü Başkanı Metin Altun ve ekibi ile İl Müdürleri, Kamu Kurum ve kuruluşlarında çalışanların yanı sıra, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, KÜ öğrencileri, öğrenciler, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, sporcular ve davetliler ile birlikte toplamda 500 kişiye yakın kişi katıldı.

Şenlikler iptal oldu

Önal, “19 Mayıs, gençlere verilen değeri ve güveni göstermektedir” Önal, “19 Mayıs, gençlere verilen değeri ve güveni göstermektedir”

Yürüyüş sonunda Vali Ali Kolat Dinek Dağı'nın zirvesinde yaptığı konuşmada; ' Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Dinek Dağına 6'ncı yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Bu, birliğimizi, beraberliğimizi temsil eden bir yürüyüş. Bu yürüyüşe, bütün kurumlarımız ve vatandaşlarımız katılıyorlar. Güzel bir etkinlik oluyor. Hem, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine ciddi katkı sağladı hem de gençlerin ve çocukların tabiata ve doğaya ilgilerini çekmeye çalıştık. İnşallah bundan sonra da eksikliklerimizi telafi ederek bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Ben Hakkari de hain bir saldırı sonucu şehit edilen askerlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu olay bizi son derece üzdü. Buraya, Ustalar Topluluğumuzu getirmiştik. Geçen sene burada güzel bir şenlik olmuştu. Biz yine bir şenlik olmasını istemiştik ama maalesef şehitlerimiz sebebiyle bunu gerçekleştiremedik. Allah rahmet eylesin. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ben bu yürüyüşte emeği geçen herkesi kutluyorum. Yürüyüşe katılan herkese teşekkür ediyorum.' dedi.

Saygılı zirve defterini imzaladı

Denek dağı zirvesinde Belediye Başkanı Mehmet Saygılı atarfından zirve defteri imzalandı. Vali Ali Kolat Dinek Dağı'nın zirvesinde yürüyüşe katılan Kamu Kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.Ali Kolat ve beraberindekiler, Dinek Dağının eteklerine fidan dikimi gerçekleştirdi.Zirve inişinden sonra katılımcılara Beyobası köyünde yemek ikram edildi.