SON DERECE SANCILI GÜNLER GEÇİRDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sayıları 1 milyon 300 bini bulan sağlık ordusunun mensuplarına şükranlarını sundu.  Yurt içinde ve yurt dışında insanlara sağlık hizmeti sunmak için fedakârca çalışan ve çaba gösteren tüm sağlık çalışanlarına selamlarını da ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkçıların, son iki yıla damgasını vuran Koronavirüs sürecinde, meşakkatli ve son derece sancılı günler geçirdiklerini ifade etti.

 PEK ÇOK BİLİM İNSANIMIZI KAYBETTİK

Buğday arzına ilişkin açıklama yapıldı Buğday arzına ilişkin açıklama yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Haftalarca evlerine gidemeyen, çocuklarının yüzünü göremeyen, sevdikleriyle ancak telefon ekranından hasret gideren kardeşlerimiz oldu. Yine bu salgın döneminde Murat Dilmener, Cemil Taşçıoğlu ve Feriha Öz gibi saygın hocalarımızın da aralarında yer aldığı pek çok bilim insanımızı, ülkemizin yetiştirdiği değerlerimizi kaybettik. Vazife esnasında vefat edenler başta olmak üzere dar-ı bekaya uğurladığımız tüm kardeşlerimize Cenab-ı Allah´tan rahmet diliyorum' diye konuştu.

MİLLET SAĞLIK ÇALIŞANLARINI UNUTMAYACAK

Milletin, sağlık çalışanlarının bu zorlu süreçteki mücadelelerini ve gösterdikleri fedakârlıklarını asla unutmayacağını ve daima şükranla, minnetle yâd edeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgının, Kanuni Sultan Süleyman´ın, 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' sözündeki derin hikmeti, dünyada sağlıktan daha büyük mutluluk olamayacağı gerçeğini bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

3600 EK GÖSTERGE İÇİN TARİH VERDİ

14 Mart´ta sağlık çalışanlarına yönelik beş müjde verdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İlk müjdemiz, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin, bu tür suçların katalog suç kapsamına alınarak önüne geçilmesine yönelik bir yasal düzenlemeydi. Komisyon aşaması biten bu teklif inşallah bayramdan sonra Genel Kurul´a gelerek, milletvekillerimizin takdiriyle kanunlaşacaktır' diye konuştu.

 İkinci müjdenin Mesleki Sorumluluk Kurulu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: 'Bu düzenlemeyle, mesleki faaliyetleri sebebiyle doktorlara açılacak tazminat davalarının önce Sağlık Bakanlığı bünyesindeki bir kurulda değerlendirilmesini sağlayacak yeni bir mekanizma oluşturuluyor. Yeni düzenleme, şayet doktorun kasıtlı ihmaline dayanmayan bir tazminat kararı söz konusuysa, vatandaşımızın mağdur olmaması için bunu da devletin üstlenmesini öngörüyor. Şiddetle aynı kanun teklifi kapsamındaki bu düzenleme de inşallah bayram sonrası Genel Kurul gündemine gelecek.

 Üçüncü müjdemiz, sağlık çalışanlarının mali haklarıyla ilgili iyileştirmelerdi. İlgili bakanlıklarımız ve kurumlarımız oldukça kapsamlı hazırlık gerektiren mali iyileştirmeler konusunu çalışıyor. İnşallah en kısa sürede neticesini sizlerle paylaşacağız. Sabit ek ödemeleri bordroya yansıtılacak sağlık çalışanlarımızın bu sebeple herhangi bir hak kaybına uğramamaları da temin edilecektir.

 Dördüncü müjdemiz, lisans mezunu hemşirelerimizin 3600 ek gösterge kapsamına alınması başta olmak üzere mali iyileştirmelerin emekliliğe de yansıması konusuydu. Sağlık çalışanları dışında da önemli bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini yıl bitmeden neticelendirmekte kararlı olduğumuzun altını burada bir kez daha çizmek istiyorum.

Beşinci müjdemiz, aile hekimlerimizin ücretlerinde artış yapılmasıydı. Bu hususta da bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın çalışmaları yakında bitiyor. Böylece sağlık çalışanlarımız bu yaz aylarından itibaren her bakımdan daha huzurlu ve daha rahat şekilde hayatlarını sürdürebilecekler' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, verdikleri sözlerin her birini yakından takip ederek, mutlaka neticelenmesini temin edeceklerini vurguladı. Haber: Ersin Atasayar