Her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Koruyucu Aileler onuruna geleneksel iftar programı bu yılda  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlendi. Düzenlenen iftarda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir koruyucu aileler ile tek tek ilgilendi. İftar programı Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur´an-ı kerimin okunmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir konuşma yaptı. Bozdemir yaptığı konuşmada, Koruyucu ailenin, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişiler olduğunu ifade etti.

 

BOZDEMİR BİLGİ VERDİ

Kırıkkale´de 2015 Temmuz ayı itibariyle 35 koruyucu aile ve bu ailelerin bakımında 38 çocuk olduğunu, 17 ailenin beklemede olduğu, 2015 yılı içinde 10 ailenin başvurduğunu ve diğer yıllardan da 7 ailenin başvurdu. Ayrıca koruyucu aile olabilmek için kişilerin Türk vatandaşı olması ve Türkiye´de sürekli ikamet etmesi, 25-65 yaş aralığında bulunması, en az ilkokul mezunu düzeyinde eğitim almış olması ve düzenli gelire sahip olması gerektiği ifade eden Bozdemir. Koruyucu aileye başvuruları  için  Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerektiğini söyledi. Çocukların mutluluğunun gözlerinden okunduğunu, koruyucu ailelere yaptıkları bu özveri ve sevgi paylaşımı için minnettar olduklarını belirtti

 

BİZZAT ŞAHİT OLUYORUZ

Daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, koruyu ailelerin kutsal bir görev üstlendiğini dile getirerek, koruyucu aile modelinin artarak devam etmesi gerektiğini söyledi. Vali Kolat´ın eşi ilksen Kolat ise iftar programında yaptığı konuşmada “Çocuklarımızın koruyucu ailelerin yanında mutlu olduklarını gördükçe bizler gerçekten çok seviniyoruz. Gönül Elçileri Projesinin de ne kadar başarılı olduğuna da bizzat şahit oluyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Bu vesileyle çocuklarınızla birlikte Ramazan Bayramınızı da kutluyorum” dedi. 

 

HEPİMİZİN SORUMLULUKLARI VAR

İftar programına katılan Vali Kolat ise, “Bu güzel ortamda sizlerle beraber olmak bizleri çok mutlu ediyor. Biliyorsunuz evlat edinmenin artları ülkemizde zor ve ağır. Onun için hükümetimiz koruyucu aile sistemini kanunlaştırarak, çocuklarla beraber olmak isteyenler şimdi daha kolay bir yolla, çocukları kendi yanlarında barındırabiliyorlar. Çocuklarımızın her türlü ihtiyaçlarını hem devletimiz hem de koruyucu aileler karşılıyor. Dolayısıyla bu uygulama, birçok aileyi mutlu etmiştir. Aile sıcaklığını yaşamak isteyen çocuklarımız sizin sayenizde güzel bir yuvaya kavuşmuşlardır. Bu fevkalade güzel bir uygulama. Ben, bu tür uygulamalara katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bizler hiçbir çocuğumuzun aç ve açıkta, sevgisiz bir ortamda kalmalarını istemiyoruz. Dolayısıyla da bu konuda hepimizin sorumlulukları var. “ dedi.

Kağıt nasıl üretilir? Kağıt üretim aşamaları nelerdir? Kağıt nasıl üretilir? Kağıt üretim aşamaları nelerdir?

 

YOĞUN KATILIM

Program yapılan dua ile sona erdi. Düzenlenen iftar programına;  Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve eşi Aysel Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve eşi Hilal Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Bölge İdaresi Mahkemesi Başkanı Yılmaz Acer ve eşleri, Samsung firması yetkilileri ,davetliler ve Koruyucu Aileler katıldı.