Sosyal sorumluluk projesi dahilinde Kırıkkale halkının hizmetine sunmak için ilimizde yayın hayatına devam eden İl Gazetesi, Manşet Gazetesi, Bayrak Gazetesi, Ayrıntı Gazetesi, Pusula Gazetesi, Haber 71 Gazetesi, Sözcü Gazetesi ve Gerçek Gazetesinin dayanışması ile alınan Mamografi Gezici Kanser Tarama Aracı'nın devir teslim töreni Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Tören büyük ilgi gördü. Törene Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Keskin Belediye Başkanı, Dede Yıldırım, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, Kırıkkale Cumhuriyet Savcısı Osman Kaçar ,Yahşihan Kaymakamı Ferhat Özen, İl Jandarma Alay Komutanı Harun Karabulut, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Sağlık İl Müdürü Dr Mustafa Uzun,

Hiç birimizin evinde kanser hastası ile vefat etmiş olmasın

Törende bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi Ali Kolat gazete imtiyaz sahiplerinin kendisini ziyaret ettiğinde böyle bir duyarlı projenin büyük ilgi göreceğin ve kısa zamanda sonuç alınacağına inandığını belirterek '. Basın mensuplarımız büyük bir duyarlılıkla bu kampanyayı başlattılar. Halkımızda sağ olsunlar büyük destek verdiler. Kanserin önemini herkes biliyor. Hiç birimizin evinde kanser hastası ile vefat etmiş olmasın. Hemen hemen her evde bir kanser hastası vardır. Bunun önemi ise erken teşhistir. Çoğu zaman bayanlarımız köylerden, kentlerden gelmiyorlar. İhmal ediyorlar. Mamografi cihazı ilimize çevremize büyük katkısı olacaktır.Bu duyarlı davranıştan dolayı gazete imtiyaz sahiplerini ve kampanya ya destek veren herkesi kutluyorum' ifadesini kutladı.

Hayırlı bir iş için birlikteliklerini gösterdiler

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı törende yaptığı konuşmada 'Basın mensuplarımız bu konuda ciddi emekler vererek bir araya geldiler. Hayırlı bir iş için birlikteliklerini gösterdiler. Bu konuya da duyarsız kalmadılar. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Bir can kurtarmaktan daha hayırlı ne olabilir ki? Erken teşhis ile hastalıkların önüne geçmesi planlanıyor. Sadece Kırıkkale'de değil Allah izin verirse etrafımızdaki vilayetleri de gezecek. Pek çok insanımızın hastalığına deva olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim' dedi.

Taramayı yaygınlaştırmak

Halk Sağlığı Müdürü Dr Feramiş Güngüneş yaptığı konuşmada Kanserin, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olduğunu toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıplara yol açtığını belirtti. 'Ulusal Kanser Haftası' her yıl 1-7 Nisan arasında , Kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirterek 'Kanserde erken tanı programlarının amacı toplumun bilgisini ve erken tanı olanakları hakkındaki farkındalığı arttırmaktır. Bu gayretlerimizi bir adım daha ileriye taşıyabilmek, yapılan bu taramaları daha da yaygınlaştırarak, insanların ayağına kadar gidebilmek, il genelinde tüm ilçe, belde, köy ve mahallelere ulaşabilmek ve kanserden korunma bilincini daha iyi şekilde aşılayabilmek için mobil kanser tarama aracını Sn. Valimiz Ali Kolat'ın himayesinde, Gazeteciler Birliği Platformunun katkılarıyla 'Çocuklar Annesiz Kalmasın' kampanyasıyla ve de hayırseverlerin katkılarıyla vatandaşımıza hizmete sunmaktan gurur duyuyoruz. Mobil kanser tarama aracı vatandaşımız için gittiği yerlerde hem meme, hem rahim ağzı, hem de kolon kanseri için taramaları yaparak yerinde hizmet sağlayacak ve kanser şüphesi olan kişileri maddi ve manevi olarak büyük bir külfetten kurtaracaktır. Bu paha biçilmez hizmette emeği geçen başta Sn. Valimiz Ali Kolat`a olmak üzere, Gazeteciler Birliği Platformuna; hayırseverlere ve bu işte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kırıkkale'mize hayırlara vesile olmasını dilerim' ifadesini kullandı.

Devamı gelecek

Gazeteciler Birliği Platformuna adına bir konuşma yapan Pusula Gazetesi İmtiyaz sahibi Mehmet Altundağ Kırıkkale`nin yerel gazeteciler olarak gazeteciliğin sadece haber yapmaktan ibaret olmadığını, şehrin sosyal, kültürel etkinliklerinde de yer almak olduğunu bu kampanya ile gösterdiklerini ifade ederek 'Diyoruz ki bu sadece bir başlangıç, devamı gelecek. Bize araç alım kampanyası ile ilgili teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettik. Biraz geçte olsa başlattığımız kampanyayı alnımızın akıyla tamamlamış bulunuyoruz. Bugün kampanyadan elde edilen gelirle aldığımız bu aracı Kırıkkale halkımıza hizmet etmek üzere Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğüne teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Bir kişinin bile çağın illeti kanser hastalığının erken teşhisine vesile olabilirsek gazeteciler olarak kendimizi mutlu hissedeceğiz. Burada özellikle Türk Metal Sendikası Genel Başkanı sayın Pervül Kavlak`a kampanyaya en büyük destek vererek, önünde bulunduğumuz bu aracı bayi karsız almamıza vesile olduğu için tertip komitesi adına şükranlarımı sunuyorum. Yine 'Benim ikinci memleketin Kırıkkale' diyerek kampanyamıza ciddi anlamda destek veren iş adamı siyasetçi sayın Barış Aydın beye buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kampanyanın daha ilk günü bize maddi ve manevi destek veren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı sayın Ekrem Gök`e, İş Adamı Bekir Şahin`e, hemşerimiz İş Adamı Ergün Tekin`e, iş adamı Hasan Çiçek`e, Müteahhit eski Milletvekili sayın Nihat Gökbulut`a, Müteahhit sayın Maaşlah Peker`e Yahşihan ve Sulakyurt kaymakamlıklarına, bu aracın alınmasında katkı yapan diğer tüm hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz' ifadesini kullandı.

Protokol imzalandı teşekkür belgeleri verildi

Kırıkkale’de o firma personel alacak! Kırıkkale’de o firma personel alacak!

Konuşmaların ardından Mamografi Gezici Kanser Tarama Aracı'nın teslimi için Kırıkkale Valisi Ali Kolat,Halk sağlığı Müdürü Dr Feramiş Güngüneş, Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Altundağ, Manşet Gazetesi imtiyaz Sahibi Cengiz Selci, Haber 71 Gazetesi İmtiyaz sahibi Sırrı Zengin , Bayrak Gazetesi İmtiyaz sahibi Mustafa Sadıç, İl Gazetesi İmtiyaz sahibi Ramazan Çetin ve Ayrıntı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Davut kayır arasında protokol imzalandı. Daha sonra da kampanyaya destek veren hayırseverlere birer teşekkür plaketi verildi. Bu esnada söz alan iş adamı Barış Aydın bir fahri Kırıkkaleli olarak 7 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde Ankara'da AK Partiden milletvekili adayı olduğu seçilmesi halinde Kırıkkale'nin 4. Milletvekili gibi çalışacağını söyledi. Aydın ayrıca bu tür kampanyaları için destek vermeye hazır olduğunu söyledi. Törende ayrıca kampanyada artan para ile alınan 5 adet elektrikli tekerlekli sandalye sahiplerine teslim edildi.

Halaylar çekildi

Konuşmaların ardından Kırıkkale ustalar topluluğu tarafından çalınan davullar eşliğinde halay çekildi. Haber 71 Gazetesi imtiyaz Sahibi Sırrı Zengin ve Öz Fm'in yeni sahibi Cihat Mencet halaydaki hünerlerini sergilediler.