BAĞ DİKİMİ ANLATILDI

Özel Birey Anneleri ‘Beden ve Ruh Sağlığı Atölyesi’nde buluştu Özel Birey Anneleri ‘Beden ve Ruh Sağlığı Atölyesi’nde buluştu

Geziye; İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Kazım Erdoğan, Delice ve Köyleri Üzüm Üreticileri Birlik Başkanı Adem Öncar, Delice Ziraat Yüksek Mühendisleri Şenol Erkol, Osman Bezeng, Hamza Ediz ve çok sayıda çiftçi katıldı. Teknik gezinin ilk durağı Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kalecik Bağcılık Araştırma ve Uygulama İstasyonu oldu. İstasyon Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Hayati Çetiner, bağ dikiminden başlayarak budama, sulama, gübreleme ilaçlama bakım ve hasada kadar yapılması gereken işlemleri tüm detaylarıyla anlatarak, yöremize uygun budama tekniklerini uygulamalı olarak gösterdi. Terbiye sistemleri ve yeni uygulanan çardak tipi sistemi de çiftçilere tanıtan Çetiner, üzüm üreticilerinin konuyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

BAĞ VE ÜRETİM TESİSLERİ GEZİLDİ

Gezide ikinci ziyaret Kalecik BAK (Vinkara) Şarapçılığa ait bağ ve üretim tesislerine yapıldı. Burada Tesis Müdürü Candaş Mısır ve Tesis Direktörü Bilimsel Tarım Uzmanı Ennio Gugliotta çiftçilere çalışmaları ile ilgili bilgi vererek çiftçilerimizin merak ettikleri konuları aydınlattı. Teknik gezi kapsamında son olarak Yiğit Fidancılık Tesislerinde, fidancılık tesisi Tesis Müdürü Ziraat Mühendisi Kadir Cüneyt Adalmaz tarafından çiftçilerimize gezdirilerek tanıtıldı. Fidan üretim tesisi ve fidan yetiştirme alanları gezilerek, burada anaç üzerine çeşit aşılama konularında bilgi alındılar. Gezinin sonunda Delice ve Köyleri Üzüm Üreticileri Birlik Başkanı Adem Öncar bütün katılımcılara teşekkür ederek, oldukça verimli geçen bu teknik gezinin devamının geleceğini ve Delice´de başta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olmak üzere diğer kurumlarla işbirliği halinde Modern Bağcılık Çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.