Bir adım geriden bakmak yetiyor,

 'flu' görünen ortama.

İçinde iken fark edemiyor,

Yada

Ayırdımına varmıyor- varamıyor insan yaşanmışlıkların.

Bir kavganın,

Mücadelenin,

Rekabetin içindeyken,

Tarafken,

Veya

Tarafını ilan etmişken gününden evvel,

Ki, buna 'vakitsiz ötme' diyorlar litarotörde,

Ne dinleyen oluyor, ne anlayan, nede itibar eden oluyor en güvendiklerinde bile insanın.

Kimin ne bildiğinin önemi kalmıyor bu durumda,

Yahut,

Bildiğinin-bilincin sınırlarının sonsuzluğu, 'ukalalık' olarak suçlanmaya neden oluyor sadece.

Mürit vazifesini yapmayınca,

Şeyh uçmuyor, uçmayan şeyhe de kimse itibar etmiyor maalesef.

İranlı sosyal demokrat bir gazeteci göstere göstere gelen Humeyni rejiminin gelme biçimi ve Kendilerinin gelişen olaylar karşısında aldığı tutumu anlattığı mektubun bir bölümünde,

'hedef şah ile birlikte rejiminin gitmesiydi gitti. Yerine konulacak rejim ve insan nasıl olsa tartışmalar Sonucu şekillenecek, İran halkı olarak mutlu müreffeh günler yaşayacaktık yarınlarda. Bu uğurda Kendimizden olana dahi taviz vermeyecek, kişilerin istekleri keyfi ve şahsi kabul edilip karşı tarafı Ürkütmeden, kızdırıp ötekileştirmeden sahiplenip aramızda eritecektik.'

Bahşılı'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı Bahşılı'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

ve

Dedikleri gibi yapıyor,

Kendi evlatlarını yeme pahasına kendilerinden olan gelecek karanlık günleri işaret etse de  dikkate almıyor, dinlemiyor, hatta hainlikle bile suçlamaya kadar götürüyorlar işi:

Ve Netice ortada!..

Yıllarca kızdık,

Eleştirdik,

Hatta kinlendik bile Tayyip Erdoğan 'memleketi ikileştirip ötekileştiriyor, sen ben politikası ile bölüyor-parçalıyor' diye, ancak baktık mı bir kez bizim siyasetimizin farkı nedir onunkinden diye?

Feto ile mücadele edilmediğini,

Hatta bu isim gerekçe gösterilerek asıl mücadelenin Atatürkçülere karşı yapıldığını iddia ederken başta Genel başkan olmak üzere bazı milletvekili danışmanlarının Feto menşeli olmalarına niye ses çıkarmıyoruz?

Eren Erdem tamamen siyasi nedenlerle cezaevine atıldı diyoruz da Bekaroğlu yerine neden onun vekil adayı yapılmamasına itiraz etmedik?

!!!!!!!!

Bir adım geri çekilmek yetiyor ortadaki resmi çok daha net görebilmek için...

Bana göre,

Sevdi bizim üst düzey parti yöneticilerimiz 'ikilik ' siyasetini,

Siz sizseniz, bizde biziz politikası ile mabadına uygun bulduğu koltuğu korumaya çalışıyor sadece memleketi umursamadan.

Bu arada,

Tıpkı İranlı gazetecinin 'İran kendi çocuklarını yiyor' tespitinde olduğu gibi  'CHP de yapılan yanlışı işaret eden kendi evlatlarını yemekle' zaman tüketiyor son yıllarda.