Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve siyasi süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Çelebi yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanını ilk defa halkın seçeceğini, bu seçimleri Türkiye açısından çok önemsediklerini ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Cumhurbaşkanlığına hazırlandığını öne süren Çelebi, şöyle devam etti:'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Cumhurbaşkanlığına hazırlanması doğaldır. 12 yıldır Türkiye`nin Başbakanlığını yapan bir insanın Cumhurbaşkanı adayı olması normaldir. Halk Recep Tayyip Erdoğan`ı seçerse neden olmasın. Başbakanlığa şartları uyan birisinin Cumhurbaşkanlığına da hayli hayli şartları uyar. Muhalefet blokunun `Recep Tayyip Erdoğan olmasın da kim olursa olsun` yaklaşımlarını doğru bulmuyorum. Yani herkes kendi adayını çıkartır. MHP ve CHP`nin çatı çalışmalarını beyhude olarak görüyorum.' ifadelerini kullandı.

Çözüm süreci

Kırıkkale Belediyesi’nde ikinci başkan yardımcısı da belli oldu Kırıkkale Belediyesi’nde ikinci başkan yardımcısı da belli oldu

Çelebi, çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ailelerin Diyarbakır`da oturma eylemi yapmasına da değinerek, 'Artık bir barış ortamı var, çocuk kaçırmalar neden oluyor? Annelerin, çocuklarını kaçıranlara karşı yaptıkları eylemleri olumlu buluyorum. Çözüm sürecini sabote etmeye çalışanlara bölge halkı da tepki göstermeye başladı. Onun için o aileleri yürekten tebrik ediyorum. İnşallah çocuklarına sağ salim kavuşurlar. Bu tepki, barış durumunu, çözüm sürecini istemeyen bir kesimi rahatsız ediyor. Özellikle de PKK`nın siyasi uzantısı partileri çok büyük rahatsız ediyor. Hükümetin bu konudaki çalışmalarını doğru buluyorum, destekliyorum. Türkiye`nin o bölgedeki kangrenden, yaradan kurtulması gerekir' dedi.