AK Parti Milletvekili Ramazan Can tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı`na verilen `Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi`, Adalet Komisyonu`nda kabul edildi. Teklife göre avukatlar, soruşturma dosyasını görmeyecek. AK Parti`nin 4,5 ay önce kaldırılan düzenlemeyi tekrar getirmek istemesine tepki gösteren muhalefet partileri, cemaate yönelik operasyonun dosyasını gizlemek için kanun değiştirildiğini söyledi.

Talep savcılardan geldi

Komisyonda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, teklifi müzakere etmenin kendisi için de kolay olmadığını ifade etti. 'Çünkü birkaç ay önce kaldırdığımız bir konuyu aynen getirmek benim açımdan da zor.' diyen Bozdağ, konuyla ilgili talebin savcılardan geldiğini, soruşturma dosyalarında gizliliğin kalmadığını iddia etti. Pek çok konuda delillerin toplanmasının neredeyse imkansız bir noktaya geldiğini savunan Bozdağ, 'Savcıların herhangi bir gizli soruşturma yapma imkanı kalmadı. İstemeyerek de olsa suç ve suçluların cezasız kalmaması, delillerin sağlıklı toplanması bakımından bir zaruretten dolayı huzurundayız.' diye konuştu. Bakan Bozdağ, teklif Meclis Genel Kurulu`nda görüşülürken gizlilik kararı verilecek dosyalar ve gizliliğin ne zaman kalkacağına ilişkin değişiklik yapılabileceğini söyledi.

Kibir Duvarları Yıkıldı , Halkla Belediye Kucaklaştı Kibir Duvarları Yıkıldı , Halkla Belediye Kucaklaştı

Gizlilik savcının en önemli silahıdır

Kanun teklifinin sahibi AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ise 'Kısa bir süre önce burada bir değişiklik yaptık ve bunu da bir reform olarak niteledik. Ben de bu görüşteydim ama gelinen noktada biraz acele ettiğimiz kanaatindeyim.' değerlendirmesinde bulundu. Can`ın savunma hakkını kısıtlayan önergesi, diğer avukat kökenli muhalefet partilerine mensup milletvekillerinin tepkisini yol açtı. Can da 'Gizlilik savcının en önemli silahıdır. Savcının ilerleyebilmesi için delillerin karartılmaması lazım. Suç isnadını bilemiyoruz endişesi de doğru bir endişe değil. Çünkü ifade alınırken ve sorguda suç anlatılacak ' şeklinde konuştu.