Can 3 partiye tepki gösterdi

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, infaz yasası görüşmeleri esnasında yoklama isteyen HDP´ye ve sisteme girmeyen CHP ile İYİ Parti´ye tepki gösterdi.

Kırıkkale’de o belediye KPSS'siz ilköğretim ve lise mezunu personel alacak Kırıkkale’de o belediye KPSS'siz ilköğretim ve lise mezunu personel alacak

 

YASANIN ÇIKMASINI İSTEMİYORLAR

Meclis de infaz görüşmeleri tartışmalara neden oluyor. Akşam yapılan oturumda HDP´nin yoklama istemesi gerginliğe neden oldu. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, virüse karşı tedbir amaçlı meclisde esnek çalışma sistemi uyguladıklarını belirterek ´İnfaz yasası görüşmelerinde HDP yoklama istedi. CHP ve İYİ Parti bunun üzerine sisteme girmedi. Görülüyor ki HDP, CHP, İYİ Parti kolkala infaz yasasının çıkmasını istemiyorlar. Üç partinin işbirliği ile yasa görüşmeleri yoklamaya takıldı ve genel kurul kapandı´ şekline konuştu. Can, görüşmeler esnasında da üç partinin sıralarına dönerek ´HDP, CHP, İYİ Parti elele kolkala´ şeklinde bağırdı. Can´ın tepkisine AK Partili vekiller alkışlarla destek verdiler. Can, sağlıkta şidder yasasına AK Parti ve MHP´nin oyları ile reddedildiği şeklinde oluşturulan algının da gerçeği yansıtmadığını belirterek ´Biz infaz yasası görüşmelerine dahil ediyoruz. Reddeden CHP. İnşallah o yasayı da en kısa zamanda çıkaracağız´ ifadelerini kullandı.