DUALARLA AÇILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Beyaz Rusya Cumhuriyeti´nin başkenti olan Minsk kentinde cami yaptırıldı. Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek ve yönetimi de, Diyanet İşleri Başkanlığı heyetinde caminin yapımında öncülük eden İl Müftüsü olarak davet edildi. Türkiye´den de bürokratların katılım sağladığı açılışta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez okudu ve namazı kıldırdı.

 

Kırıkkale’de korkutan yangın! Saman balyaları bir anda alev aldı! Kırıkkale’de korkutan yangın! Saman balyaları bir anda alev aldı!

KARDEŞLİĞİN SEMBOLÜ OLACAK

Yapılan konuşmalarda caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür edilerek Minsk Camiinin Belarus Müslümanları için ibadetlerini yerine getirmede önemi bir mabed olduğu, dostluğun ve kardeşliğin sembolü olacağı, Türkiye-Belarus arasında da dostluğun bir simgesi olacağı vurgulandı. Cuma hutbesini Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez okudu ve namazı kıldırdı.

 

HATIRALAR YAD EDİLDİ

İl Müftüsü Bekir Gerek açılış töreninde Belarus, Rusya, Kırgızistan, Kabardey Balkarya, Kuzey Osetya Diyanet İşleri Başkanlarıyla da görüşerek Rusya federasyonunda müşavirlik yaptığı dönemlerdeki hatıralarını karşılıklı olarak yad etti. Adı geçen diyanet işleri başkanları İl Müftüsü Bekir Gerek´e Moskava büyükelçiliğinde Din Hizmetleri Müşaviri olarak çalıştığı dönemlerdeki hizmetlerinde dolayı teşekkür ettiler.