Kırıkkale’de bir ayda 870 şüpheliye işlem yapıldı Kırıkkale’de bir ayda 870 şüpheliye işlem yapıldı


 Bu dönemi hep birlikte aşacağız

Bilim kurulu önerisiyle dün itibariyle faaliyetleri geçici olarak durdurulan bir çok işletme ve mekan yeniden hizmet vermeye başladı. Başlayan yeni kontrollü sosyal hayat döneminde vatandaşların rehavete kapılmaması önerisinde bulunan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, vatandaşların Maske, sosyal mesafe ve el hijyeni kurallarına uymaya devam etmeleri çağrısında bulundu.

KIRIKKALE´DE KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT DÖNEMİNİN İLK GÜNÜ

Sağlık Bakanlığınca yayınlanan COVİD-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan ve kendi işletmeleri için özel olarak belirlenen kurallara uymaları şartıyla başta, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de yeni kontrollü sosyal hayat dönemi başladı. Bu kararla birlikte AVM´ler, lokantalar, kafeler, pazar yerleri, kreşler, camiler, kuaförler, marketler, piknik alanları ve daha birçok mekan vatandaşları yeni kurallara göre ağırlamaya başladı. Kontrollü sosyal hayat döneminin ilk gününde Kırıkkale´de kurallara büyük oranda uyulduğu gözlendi.

VALİ SEZER´DEN UYARI

Koronavirüs nedeniyle Türkiye´de yaklaşık üç aydır süren kısıtlamalar, dün itibariyle hafifletilmeye başlandı. Seyahat yasağı kalktı, turizm hareketliliği başladı. Başta Lokantalar olmak üzere bir çok işletme yeniden hizmet vermeye başlarken, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, ‘maske ve sosyal mesafe´ kuralına dikkat çekti. Vali Sezer “Kıymetli vatandaşlarımız, korona virüs salgını ile mücadelede yeni bir döneme girdik. Artık kontrollü sosyal hayat dönemindeyiz. Lütfen rehavete kapılmayalım, tedbiri elden bırakmayalım. Maske takmaya, sosyal mesafeye ve el hijyenine dikkat edelim. Tüm kurullara hassasiyetle uyarak bu dönemi de inşallah hep birlikte aşacağız. Sabrınız ve dikkatiniz için teşekkür ederim” dedi.