Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan ayı nedeniyle uygulamaya konulan “İyilik Sofrası” projesinin  Kırıkkale Valiliği himayesindeki yansıması devam ediyor.  İl Müftülüğü ve Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından ilimizde yaşayan Suriyeli, Afganistanlı, İranlı, Iraklı, Ürdünlü mültecilere “ İyilik ve Kardeşlik”  iftarı düzenlendi.İftara Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve eşi Aysel Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Müftüsü Bekir Gerek, Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan, davetliler ve mülteciler katıldı.

ANNE GİBİ KALBİNİ AÇTI

İftar programı Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ilahiler seslendirildi.İftar programında konuşan Suriyeli Daniye duygusal bir konuşma yaptı. Daniye  “ Biz Suriyeliler ülkemizdeki savaştan dolayı vatanımızı terk etmek zorunda kaldık. Bize Türkiye Cumhuriyeti ve kıymetli Türk Milleti, şefkatli bir anne gibi sinesini ve kalbini açtı. Biz Asr-ı Saadetteki gibi Muhacir olduk sizlere, sizlerde bize ensar oldunuz. Bizimle ekmeğiniz paylaştınız, ev eşyası temin ettiniz, Türkiye´de kendimizi yabancı hissetmedik. Bizler bu yapılan iyilikleri unutmayacağız. Allah hepinizden razı olsun “ dedi.

HEPİMİZ KARDEŞİZ

İftar programında konuşan Iraklı Saad ise : “ Bugün, çeşitli sebeplerden dolayı burada bulunan, ülkeleri farklı Müslümanlarla iftar yapmanın hazzını yaşıyoruz. Allah Müslümanları dinde kardeş kılmıştır. Dolayısıyla hepimiz kardeşiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti, bizlere gönüllerinizi ve evlerinizi açtınız. Kardeşlik örneğinin zirvesini yaşattınız, Ekmeğinizi ve şefkatinizi paylaştınız.Bugün bu şehirde yaşarken bizden hiçbir desteğini esirgemeyen, Kırıkkale Valimize ve değerli eşine ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum.” dedi.

SİZLERİN SIKINTISI BİZİ ÜZER

Kırıkkale’de deprem! O ilçe sallandı! Kırıkkale’de deprem! O ilçe sallandı!

İftar programında konuşan Vali Ali Kolat  Ramazan ayında Müslüman kardeşleri ile birarada olmaktan mutlu olduklarını belirtti. Vali Kolat ülkemize 2 milyona yakın mülteci bulunduğunu belirtti. Vali Kolat İslam Coğrafyasında büyük oranda acıların yaşandığını belirterek “İslam demek; kurtuluş, selamet, huzur, güven demektir. Ama bakıyoruz ki İslam aleminde daha çok bir huzursuzluk var, daha çok bir güvensizlik var, daha çok bir çatışma var. Bu da hepimizi daha çok üzüyor.İnşallah hepiniz kendi ülkenize huzur ve güven içerisinde tekrar dönersiniz. Ancak şunu da unutmayın; Burada olduğunuz sürece sizlerin geçinme, barınma, iş, sağlık, eğitim anlamında birtakım sıkıntıları oluyor. Biz bu sıkıntıları hafifletmek için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, tüm vatandaşlarımızla sizlerin yanındayız. Şunu açık yüreklilikle ifade etmeliyim ki; sizlerdeki en ufak bir sıkıntı, üzüntü, iş sıkıntısı, bizleri de üzer. O yüzden bu tür konularda biz sizlerin yanındayız. Sizlere her türlü maddi ve manevi desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Allah, huzur ve güven içerisinde kendi ülkelerimizde Ramazanlar ve Bayramlar geçirmeyi nasip etsin. Burada olduğunuz sürece de sıkıntı ve problemlerinizi bizlerle rahatlıkla paylaşabilirsiniz. Bizler bir “Muhacir”, “Ensar” ruhuyla sizlerin yanındayız” ifadesini kullandı.

TABLO HEDİYE ETTİLER

Vali Kolat ayrıca mültecilerin çocuklarının eğitimi konusunda ve alacakları yardımların artması ve sosyal projeler üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. Iraklı Mülteciler adına Adil Pakrad, Valimiz Sayın Ali Kolat´a üzerinde “ Besmele” yazılı bir tablo hediye etti.