Kırıkkale Özel Asrın Koleji tarafından ‘Bir Dilek de Sen Tut´ isimli sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi. Asrın Wish Tree (Dilek Ağacı) Projesi kapsamında öğrenciler, kağıda yazdıkları dileklerini ağaca astılar. 

 

DİLEK AĞACI

İnsanların acılarını, sevinçlerini, iyi ve kötü günlerini birlikte paylaşması birbirleri arasındaki hoşgörü ve sağduyuya bağlıdır. Yardıma muhtaç insanlara onları incitmeden yardım etmek, gönülden gelerek yapılması gereken, vicdani duygular içeren, insani  bir sosyal sorumluluk davranışıdır ki bu değerleri çocuklara aşılamak bizim en temel görevimizdir. Kırıkkale Özel Asrın Koleji işte bu insani ve vicdani duyguları öğrencilerine yaşatmak ve bir nebze olsun yardıma ihtiyacı olan kardeşlerini sevindirmelerini sağlamak, sevgi, saygı, dayanışma, dostluk, kardeşlik gibi değerleri kazandırmak adına 4 ve 6. sınıf öğrencileri tarafından Dilek Ağacı projesi gerçekleştirildi.

Kırıkkale’de Hamza hemşire iş stresini sanatla atıyor Kırıkkale’de Hamza hemşire iş stresini sanatla atıyor

 

ÖĞRENCİLERİN DİLEĞİ GERÇEK OLDU

Asrın Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Temiz, Okul Müdürleri Bayram Aydoğdu, Numan Karaca ve İlkokul Öğretmeni Nazan Sezer eşliğin de İngilizce Öğretmeni proje sorumlusu Kemal Çoban Şehit Sezai Ergül İlköğretim Okulu ziyaret edildi. Okul ile daha önce irtibata geçilerek oradaki ihtiyaç sahibi öğrencilerin dilekleri kağıtlara yazılmaları istendi. Daha sonra yazılan dilekler Asrin Kolejine gönderilerek, her dileği ayrı kalp şeklindeki zarfların içine konuldu. Dilek zarfları İngilizce zümresinin yapmış olduğu ‘Dilek Ağacı´na asıldı. 4 ve 6. sınıf öğrencileri bu ağaçtan birer tane dilek zarfı çekti.

 

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Öğrencilerin seçmiş oldukları zarfın içindeki dileği ailelerinin de desteğiyle yerine getirip öğretmenlerine teslim ettiler. Öğrenci, öğretmen ve idareciler daha sonra Balışeyh Şehit Sezai Ergül İlköğretim Okulu´na gitti. Gerçekleştirilen dilekler dilek sahiplerine öğrenciler tarafından teslim edildi. Dileklerin gerçekleştirilmesi esnasında çocuklar ve öğretmenler duygusal anlar yaşadı. Haber: Kenan KUZUCU