Başkan müjdeyi verdi! Balışeyh’te ‘İhbar Hattı Masası’ kuruluyor! Başkan müjdeyi verdi! Balışeyh’te ‘İhbar Hattı Masası’ kuruluyor!


Fidan dağıtım programına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Kırıkkale İl Müdür V. Gürsel Doğan, teknik elemanlar ve çiftçiler katıldı.Törende bir konuşma yapan İl Müdür V. Gürsel Doğan, Kırıkkale'de tarımın gelişmesi için bitkisel ve hayvansal üretim konularında Genel bütçe ve İl Özel İdare kaynaklarından proje uyguladıklarını kaydetti. Bu kapsamda meyve fidanı, Arıkovanı, damızlık koç, bağ çubuğu ve nohut tohumunu çiftçilere dağıttıklarını ve önümüzdeki günlerde de ilimiz küçükbaş hayvancılığını ıslah amacıyla damızlık teke dağıtmayı planladıklarını söyledi

İki yılda 9 bin 350 fidan

İlimizde Çitçilerimizin ekonomik getirisi yüksek olan meyveciliğe adım atmaları amacıyla son iki yılda toplam 9 bin 350 kök sertifikalı Kaman-1 ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirildiği belirtildi. Yaklaşık bin dekar ceviz bahçesi tesis edildiği belirtildi. Fidan dağıtımı 2- 5 dekar bahçe oluşturulacak şekilde gerçekleştirildi. Saklama koşulları, iklim koşullarının uygunluğu ve pazar payının yüksek olması sebebiyle, ilimizde ceviz yetiştiriciliği gelecek vaat ettiği belirtildi. Uygulanan bu projelerle halen yaklaşık olarak 5 yüz hektar olan meyve bahçesi alanının genişletilmesi ve çiftçilerimizin de tarımsal gelirlerinin yükseltilmesi hedeflendiğinin altı çizildi.