Kırıkkale’de Şehit Aileleri ve Gaziler Korosu konseri verilecek Kırıkkale’de Şehit Aileleri ve Gaziler Korosu konseri verilecek


Tarım il Müdürlüğünde yapılan törene İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Ahmet Şimşek, Halk Eğitim Müdürü Osman Kara, Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdür Vekili Ali Arslan Akçakoca, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Jandarma Trafik Müdürlüğünden görevliler, Sağlık Müdürlüğü 112 acil biriminden uzmanlar, şube müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Bilinçsiz biçerdöver kullanımı sonlandırmak
Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş Kırıkkale'de hububat yetiştiriciliğinin çok önemli bir yer tuttuğunu, bu üretimde verim artışı ve kalitenin arttırılması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Bu amaçla hububat hasadında önemli kayıplara neden olan bilinçsiz biçerdöver kullanımında bir standart yakalayabilmek için Halk Eğitim Müdürlüğü ile bu kursu düzenlediklerini ve kurs sonunda toplamda 50 kursiyere eğitim verilerek operatör belgesi vermeyi planladıklarını söyledi.

Kurallara uymalılar
Bölge Trafik Şube Müdür Vekili Ali Arslan Akçakoca tarafından da karayollarında güvenli traktör, iş makinası ve biçerdöver kullanımı hakkında bir bilgilendirme yapıldı. Akçakoca yaptığı konuşmada, Kırıkkale`de kırsal kesimde yaşayan halkın büyük çoğunluğun geçim kaynağının tarım olduğunu belirterek, ziraat işleriyle uğraşan vatandaşların kullandıkları traktör, biçerdöver gibi tarım makineleriyle bağ, bahçe, tarla ve arazilerine güven içerisinde ulaşmaları, ayrıca karayoluna çıktıklarında trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeden, yolda seyir halinde olan diğer sürücülerin de can ve mal emniyetinin sağlanması için bu tür araçları kullanan sürücülerin kurallara uyması gerektiğini söyledi.

Sertifikalarını aldılar
Konuşmalardan sonra Biçerdöver Operatör Yetiştirme Kurslarına katılan ve başarı olan 50 biçerdöver kullanıcılarına sertifika belgeleri verildi. Tören birlikte çekilen hatıra fokoğraflarını çekimini ardından tören sona erdi