Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı , sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi. 'Filistin'de Gazze' de İsrail tarafından yüreklerimizi burkan, mübarek günde kalbimizi acıtan manzaralara şahit oluyoruz. Bütün insanlığın gözü önünde savunmasız insanlara adeta katliam uygulanıyor. Bütün dualarımız Filistin' li kardeşlerimiz içindir. Bir tepki olması açısından bundan böyle Kırıkkale Belediyesinde hiçbir şekilde İsrail menşeili ürün kullanmayacağız. Hükümetimizin aldığı yas kararına istinaden 3 gün boyunca Belediyemizde de bayraklar yarıya indirilmiştir. Menfur saldırılar neticesinde şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara şifa diliyor, biran önce saldırıların durdurulmasını temenni ediyorum'

*/*/*/*/*/*

Bayraklar yarıya indirildi

İsrail'in Filistin'in Gazze şehrinde yaptığı katliam karşısında Bakanlar kurlu tarafından üç gün Milli Yas ilan edildi. Yas nedeni ile bayraklar yarıya kadar indirildi.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 22/07/2014 tarih ve 3617 sayılı yazı ile İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı saldırıları nedeniyle hayatı kaybedenler için ülkemizde üç gün yas ilan edildiği açıklandı. Sayılı yazı ile Milli Yas nedeniyle bayrakların yarıya indirilmesi istendi. Kırıkkale Belediyesi'de hizmet binası önündeki bayrakları yarıya kadar indirdi. Bayrakların 24 Temmuz 2014 tarihinde güneş batımına kadar yarıda kadar çekilmiş şekilde kalacağı belirtildi.

Kırıkkale artık göç veren değil, göç alan il oldu Kırıkkale artık göç veren değil, göç alan il oldu