Yangın çıktı

Edinilen bilgiye göre, Kurtuluş Mahallesi 692. sokak Samet Apartmanında yaşayan Murat Bektaş'ın (35) çocuklarından 4 yaşındaki Efe Bektaş babasının çakmağıyla oynamaya başladı. İddiaya göre, bir süre çakmakla elinde oynayan Efe, daha sonra yatak odasına girerek çakmakla burada da oynamaya devam etti. Çakmağın ateş alması sonucu yatak odasında başlayan yangın, daha sonra çıkan alevlerin eşyalara sıçraması sonucu bir anda her tarafı sardı. Diğer odalara da sıçrayan alev ve duman etkisiyle evdeki tüm eşyalar yangından zarar görerek kullanılamaz hale geldi.

Ortada kaldılar

Çıkan yangın, Kırıkkale Belediyesi itfaiye ekiplerinin kısa süredeki müdahalesiyle tamamen söndürüldü. Yangında baba Murat Bektaş, hamile olan eşi Cennet (32), çocukları Emirhan (2), Zeynep (12), Kadir (10), Onur (8) ve Efe Bektaş (4) ile evde misafir olan Zeynep (50), Rabia, Sude, ve Arda Aksoy zehirlendi. Zehirlenenler Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ara işlerinde çalışarak ailesini geçindirmeye çalışan Bektaş, çıkan yangınla evlerinin perişan olduğunu ve bayram gününde hamile eşi ile birlikte ortada kaldığını söyledi.

Her şey zarar gördü

Murat Bektaş, 'Evde her şeyimiz yandı. Biz şimdi çocuklarımızla ortada kaldık. Yakınlarımın desteği ve ara işlerinde çalışarak geçimimi sağlamaya çalışıyordum. Ama şimdi perişan olduk. Kurban dahi kesmedik. Bizlere uzanacak bir yadım elini bekliyoruz' dedi. Çıkan yangında kitapları ve defterleri yanan çocukların oldukça üzüntülü olduğu ve birbirlerini teselli etmek için kucaklaşarak teselli olmaya çalıştıkları objektiflere yansıdı.