Balışeyh Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen sergi açılışına Kaymakam Yusuf Yıldırım, Kırıkkale Valisi Ali Kolat`ın eşi İlksen Kolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgay Saraçoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Karakol ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk Eğitim Müdürü Süleyman Karakol da, hedeflerinin iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi olduğunu söyledi. Merkezde 44 kursta 614 kursiyere çeşitli dallarda eğitim verdiklerini kaydeden Karakol, hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın okuma yazma, mesleki ve teknik, sosyal kültürel kurslar açarak kursların her kademesinde eğitim gören tüm vatandaşlara bilgi ve beceri kazandırma imkanı sağladıklarını belirti.

Beş genç kıza gelinlik

Kaymakam Yusuf Yıldırım yaptığı konuşmada Kaymakam Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, merkezdeki kursiyerler tarafından yıl boyunca el emeği göz nuru yapılan nevresimler, pikeler, gelinlikler, el sanatları, triko ve daha birçok el becerileri ile yapılan malzemelerin sergide yer aldığını söyledi. Yıldırım ' Balışeyh Eğitim, Kültür ve Doğa Derneğinin Çocuklar Başarıya Koşuyor, Anneler Sosyal Hayata Katılıyor Projesi ile Kursiyerlerimize pike ve nevresim takımı dikmeleri için temrinlik malzeme alınmış, maddi durumu iyi olmayan beş genç kızımızın gelinlikleri merkezimizde dikilerek kendilerine hediye edilmiştir. Proje kapsamında Kulaksız Şehit Doğan Yerlikaya Ortaokulunda kurslara katılan yaklaşık yüz civarındaki öğrencimizin köylerden taşınması sağlanmıştır' ifadelerini kullandı.

Bahşılı'da kadınlar günü etkinlikle kutlandı Bahşılı'da kadınlar günü etkinlikle kutlandı

Sergiyi gezdiler

Konuşmaların ardından yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı. Açılışı Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat ve Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım'ın eşi Belgin Yıldırım tarafından açıldı. Açılış sonrası sergideki stantları gezen Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat kursiyerleri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.