İkin sezondur Bölgesel Amatör Ligde ilimizi temsil eden Kırıkkalespor yeni sezonda da BAL ligine gitmeye hak kazandı. Kırıkkalespor Kırıkkale 1. Amatör kümenin Şampiyonu Kırıkkale Yahşihanspor ile Başpınar sahasında karşı karşıya geldi. İlk yarısı oldukça tutuk ve vasatın üstüne çıkmayan bir maç görüntüsü verdi. İlk devrede iki takımda kontrollü bir oyun sergiledi. Maçın 38. Dakikasında Kırıkkalespor kaptan Uğur ile bulduğu golle devreyi 1-0 önde kapattı.

İkinci devre Yahşihan'ın golü ile başladı

Maçın ikinci yarısına iyi başlayan mavi beyazlılar 46. Dakikada sahanın en iyilerinden Murat'ın attığı golle skora eşitliği getirdi. İlerleyen dakikalarda rakibine baskı kuran kırmızı lacivertliler 69. Dakikada Abdullah'ın kafa ile attığı golle skorda tekrar üstünlüğü ele geçirdi 2-1

Fark uzatmada geldi

Bu golden sonra Kırıkkalespor kalesine yüklenen Yahşihanspor üst üste tehlikeler yarattı. Bu süreçte Kırıkkalespor Yahşihanspor'un defansta verdiği açıkları iyi kullanarak kontrataklarla goller aradı. Maçın bu skorla biteceği tahmin edilirken 90+2 dakikada Osman 30 metreden attığı golle skoru 3-1 taşıdı. Maçın uzatma bölümünün son dakikasında oyuna uzatma dakikalarında giren Serkan Ercan attığı kafa gol ile maçın skorunu tayin etti 4-1

*/**/*/*/

Taraftardan yoğun ilgi

Başpınar sahasında oynanan BAL ligine gidecek takımı belli edecek olan karşılaşmaya iki takım taraftarı da yoğun ilgi gösterdi. Özellikle Kırıkkalespor taraftarları tribünde yerlerin alarak maçın başından sonuna kadar takımlarını destelediler. Maçın sonunda da takımla doyasıya eğlendiler.

*/*/*/*

Ankara'nın bağları ile coştular

Maçın sonunda galip gelen Kırıkkalespor'lu futbolcular sahanın ortasın da doyasıya eğlendi. Taraftarları ile bütünleşen tribünlerden sahaya giren yöneticilerinde ortak olduğu sevinç gösterisinde stad hopörlerinden çalınan son günlerin popüler parçası 'Ankara'nın Bağları' coştular.

*/*/*/*/*

Başarı dilediler

Maçın başlamasına kısa bir süre kala Ankara'da ikamet eden Kırıkkalespor taraftarı ve geçtiğimiz yıllarda yöneticilikte yapan sporcuların Nuri Abisi Kırıkkalespor takım kaptanı Uğur'a çiçek vererek başarılar diledi.

*/*/*/*/*/

Kardeşlerin mutlu günü

Kırıkkalespor'un kardeş futbolcuları Serkan Ercan ve Adem Ercan için Yahşihanspor karşılaşmasın hiç unutulmayacak bir maç oldu. Her iki kardeşte oyuna sonradan dahil oldu. Maçın 90+5. Dakikasında ağabey Serkan'ın attığı golde ilk tebrik eden isimde kardeşi Adem oldu.

*/*/*/

Maçın Karnesi

Vali Makas’tan ‘Adnan Duman’ mesajı Vali Makas’tan ‘Adnan Duman’ mesajı

SAHA: Başpınar

HAKEMLER : Tuncay Oflu (**) Cem Özbay (**), Birtan Yavuz (**)

KIRIKKALESPOR : Koray (***), Emre (***), Yasin (***), Tuhanan (***), Ramazan (***), Celal (***), Osman (***)(Ramazan *), Muhammet (**)(Adem (**), Abdullah (***)(Serkan **), Uğur (***), Cansın (***)

YAHŞİHANSPOR : Ufuk (**), Sedat (***), Hasan (***), Murat (***)(Hilmi *), Çağlar (**)(Gökhan *), Veysi (***), Ertuğrul (**), Osman (** Tolga(*), Bahri (**),Zafer (**), Erdi (**)

GOLLER: Dk 38 Uğur, Dk 69 Abdullah, Dk 90+2 Osman 90+5 Serkan

(Kırıkkalespor) Dk 46 Murat (Kırıkkale Yahşihanspor)

*/*/*/*