Bahar Kalkanı için Fetih Suresi Okundu

Kırıkkale Üniversitesi´nde İdlib´te şehit olan askerlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı, Fetih Suresi okundu ve dua edildi.

SINIR ÖTESİNDE OPERASYON YAPIYORUZ

Cenaze namazına Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Gıyabi cenaze namazı sonrasında açıklamalarda bulunan Rektör Aslan, “Hepinizin gördüğü üzere ülke olarak önemli günlerden geçiyoruz. Sınır ötesinde karşımızda bir düşman var gibi görünse de perde arkasında iş çeviren çok sayıda düşmanımız var. Şehitlerimizin anneleri, babaları, yakınları kadar olmasa da bizlerin de yüreği kan ağlıyor. Bu zor günlerde bizleri mutlu eden bir şey var. Bundan 20 yıl öncesine kadar bizler  inlere, mağaralara giremiyorduk ama şu anda sınır ötesinde operasyon yapıyoruz”

BİR DEVLET YOK ARTIK

“Hangi mağarada olurlarsa olsunlar bulup, mağarayı delip, düşmanı yok ediyoruz. Kullandığımız mühimmat, silahlar, elektronik teçhizat kendimizin. Operasyonlarımızda, Kıbrıs savaşında engel koyanlar şimdi o engeli koyamıyor.  Biz artık ihtiyacımız olan şeyleri üretebiliyoruz ve daha da üreteceğiz.  İnşallah 2023-24 gibi insansız savaş uçağımızı yapacağız. Eğer gerekirse Kurtuluş Savaşı´na katılan İstanbul Tıbbiye öğrencileri gibi biz de gideriz ancak bizden, siz genç arkadaşlarımızdan öncelikli beklenen ülkemize katkı sağlayacak buluşlar yapmak ve o projelerin içinde yer almaktır. Dünyanın gözünün olduğu bu topraklarda istedikleri gibi yön verebilecekleri bir devlet yok artık”

Çiftçiler gözünüz aydın! Destek başvuruları başladı! Çiftçiler gözünüz aydın! Destek başvuruları başladı!

HESAP GÖREN BİR DEVLET VAR

“Artık hesap soran, hesap gören bir devlet var. Bunun devamı için sizlere ihtiyaç var gençler. Sizlerin vazifesi eğitim-öğretim hayatınızı en verimli şekilde değerlendirip 4.00 ile mezun olmaktır. 1000 yıldır bu topraklardayız, 1000 yıldır burayı yurt edindik.  1000 yıldır şehit olanların mekanları inşallah Resulullah Efendimizin (sav) yanıdır. Onlar o şekilde haşrolunacaktır. Bizler de hocasıyla, öğrencisiyle Kırıkkale Üniversitesi olarak nasıl daha güçlü bir devlet oluruz çabasıyla hareket etmeliyiz. Üniversite içinde her türlü imkan size sağlanıyor. Yapmış olduğumuz dualar inşallah yerini bulacaktır. Allah hepinizden razı olsun. Allah, bütün şehitlerimize rahmet eylesin” dedi. Şehitlerin dualarla yad edildiği programın sonunda katılanlara helva ikram edildi. Haber: Ahmet Ünal