Kampanya başlangıcında düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, Karadenizbirlik Mağaza Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Erol Şen, İlçe Müdürü Aydın Bütün, teknik elemanlar ve üreticiler katılmışlardır.

 

1.55 TL

 

Açılışta konuşma yapan Karadenizbirlik Müdürü Erol Şen; 2015/2016 iş yılı kampanya döneminde üye olan üreticilere mubayaa edilecek Yağlık Ayçiçeği için 1,55 TL/Kg ön alım fiyatı uygulanacağını, kampanya sonunda iç ve dış piyasa şartlarına göre belirlenecek olan fiyata göre ücret farkı ürün teslim eden tüm ortaklara ödeneceğini söylemiştir. Karadenizbirlik olarak 2015 yılında üretici ortaklarına 2.300 Kg Hibrit Yağlık Ayçiçeği tohumluğu dağıttıklarını da sözlerine eklemiştir.

 

11 BİN DEKAR

Açılışta bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş; “İlimizde başta Çelebi ilçemiz olmak üzere, Keskin, Balışeyh ve Karakeçili ilçelerimizde toplam 11 bin dekar üretim yapılmakta ve dekara ortalama 295 kg verim alınmaktadır. Yağlık ayçiçeği üretimine bakanlık olarak gübre, mazot, sertifikalı tohum, toprak analizi gibi desteklerin yanında 30 Krş/kg fark desteği verilmektedir. Ayrıca sözleşmeli üretim yapan çiftçilerimize 15 TL/da ilave destekleme yapılmaktadır” dedi.

 

BALIŞYEH´TE ALIM YAPILACAK

 

Kırıkkale’ye ‘Kale’ yapılacak Kırıkkale’ye ‘Kale’ yapılacak

Konuşmaların ardından ürününü ilk teslim eden 1.Recep Demirbüken 2. Mehmet Aygör  3. Abdullah Demirbüken ve 4. olan Himmet Demirer´e ödülleri İl Müdürü Recep Kırbaş, Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, Karadenizbirlik Mağaza Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Erol Şen ve İlçe Müdürü Aydın Bütün tarafından verildi.Karadenizbirlik Kooperatifince ürün alımları Karakeçili ilçesine ilave olarak Balışeyh ilçesinde alım merkezinde de yapılacağı belirtildi.