Kırıkkale Belediyesi’nde ikinci başkan yardımcısı da belli oldu Kırıkkale Belediyesi’nde ikinci başkan yardımcısı da belli oldu


İlimizin yetiştirdiği siyasetçi ve bilim insanların arasında ilk sıralarda yer alan başbakan yardımcısı Beşir Atalay'a memleketi Keskin'den büyük jest geldi. Keskin Belediyesi 3 Haziran'da yapılan Belediye Meclis toplantısında ilçe merkezinde bulunan Adalet caddesinin isminin Profesör Doktor Beşir Atalay Caddesi olarak değiştirilmesi yönünde oy birliği ile karar verdi.

İlçemizin kalkınmasında büyük faydası var

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, yaptığı açıklamada, kararın 3 Haziran`da düzenlenen Belediye Meclisi toplantısında oy birliği ile alındığını söyledi. Keskin ilçesinin Başbakan Yardımcısı Atalay`a vefası ödediğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:'İlçemizin yetiştirdiği siyaset ve bilim adamı olan hemşerimizin adını ölümsüzleştirmek için caddeye bakanımızın adını verdik. Kırıkkale Üniversitesi`nin kurucu rektörü ve bölgenin çehresini değiştirerek, sayılı üniversiteler arasına girmesinde Başbakan Yardımcımızın çalışmaları etkili olmuştur. İlçemizin kalkınmasında büyük katkıları vardır. Ülkemize ve kentimize yaptığı hizmetlerinden dolayı Belediye Meclisi olarak bu kararı aldık. Hayırlı olsun ' ifadelerini kullandı.