SON TEBLİGAT GÖNDERİLDİ

Kırıkkale Valiliği’nden duyarlı kampanya Kırıkkale Valiliği’nden duyarlı kampanya

Kırıkkale Belediyesi, Ardiyeciler Sitesi esnaflarına son tebligatı gönderdi. 16 Haziran tarihli Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı imzası ile gönderilen tebligatta, Cumhurbaşkanlığı  kararı ile riskli alan ilan edildiği hatırlatılarak, bölgede yer alan malik ya da kiracılardan 30 Haziran 2021 tarihine kadar  bulundukları yapıyı tahliye etmeleri istendi. Belediye, ayrıca bazı maliklerin açtığı ve  Danıştay 6. Dairesi tarafından red edilen davayı da tebligatta dile getirerek tahliyenin hukuki zeminde olduğunu savundu.  

 

40 YILLIK İŞYERİMİZİ ELİMİZDEN ALACAKLAR

Konu ile ilgili Ardiyeciler Sitesi´nde faaliyet gösteren esnaflar Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı´yı makamında ziyaret ederek, dertlerine çare aradılar. Burada esnaflar adına bir konuşma yapan Fahir Bektur, “Ardiyeciler Sitesi´nde 3´ncü kuşak ticaret yapan esnaf arkadaşlarımız var. Kırıkkale Belediye Başkanı sayın Mehmet Saygılı seçim beyannamesinde ‘Ben burayı kaldıracağım. Millete söz verdim´ diyerek 40 yıllık tapulu malımızı elimizden almaya çalışıyor”

 

EKMEĞİMİZ İLE OYNUYORLAR

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın ardiyeciler sitesinde bulunan esnafların ekmeği ile oynadığını iddia eden Bektur, “Ardiyeciler Sitesi Kırıkkale´de bir marka oldu. Kırıkkale´nin bir inşaat markete ihtiyacı yok mu? Vatandaşın doğru düzgün ihtiyacını gidereceği bir yer yok.  Ben Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı´nın iki toplantısına katıldım ve bize ‘yer tahsili yapmak için sizi çağırdım´ dedi. Biz ise esnaflar olarak itiraz ettik. Yer tahsili yapılmadan belediye bizi tapulu arazimizden çıkartmaya çalışıyor. Biz yerimizden çıkmak istemiyoruz”

 

MÜLKİYET ANAYASAL HAKTIR

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı ise konuya vakıf olduğunu ve Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ile görüştüğünü söyledi. Başkan Varlı açıklamasının devamında mülkiyetin anayasal hak olduğunu söyleyerek, “Bunun hukuki birçok süreci var. Sizin sorununuz bizim sorumuz. Bizlerde Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden geleni yapacağız” dedi. Haber Merkezi