Hareketlilik var

Kırıkkale ikinci el oto pazarında son günlerde hareketlilik yaşıyor. Bankaların yaptıkları kampanyaları ve araç fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle ikinci el sektöründe piyasada biraz kıpırdanma yaşanmaya başlandı. İkinci el otomobil satışı yapan galeri sahipleri bu dönemde genellikle galerilere sadece otomobilini satmak isteyenlerin geldiğini ve bu nedenle galerilerin zarar ettiğini açıkladılar. İkinci el otomobil satışı yapan galeri sahipleri yapılan kampanyalar ile az da olsa bir hareketlilik yaşandığını belirttiler.

Fiyatlar düşüyor

Kırıkkale'de otomobil elektrikli bisikletle çarpıştı. 4 yaralı Kırıkkale'de otomobil elektrikli bisikletle çarpıştı. 4 yaralı

Kırıkkale´deki ikinci el oto fiyatlarının yurt geneline göre düşük olduğunu belirten galeri sahipleri, yüksek model ikinci el araçlara Kırıkkale halkının ilgi gösterdiğini dile getirdi. Galeri sahipleri birçok tüketicinin ikinci el otomobilini yüksek fiyattan satıp, yenisini ucuza almaya çalıştığını belirterek, piyasada ikinci el otomobil patlaması yaşandığını belirtti. İkinci el otomobil satışı yapan galeri sahipleri “ Yaz ayları ile birlikte hareketlilik arttı.Ancak daha da hareketlenmesini bekliyoruz. Düşen fiyatlar cazibeyi iyice artırdı.Şu günlerde yüksek model araçlar revaçta. Vatandaşlar eski araçların getirerk yeni araçla takas yapma yoluna gidiyor” diye konuştu.

Ekonomi canlanır

İkinci el otomobil satışı yapan galeri sahipleri “Şu anda en çok 10 ile 20 bin lira arasında satılan otomobiller ilgi görüyor. Fiyatların düşük kalması gerekiyor. Yeni otomobiller ve ikinci elde fiyatlar ne kadar düşük olursa sıcak para döngüsü o kadar fazla olur. Bu durum, ekonomiye de olumlu yansır. Bunun yanı sıra ikinci el otomobil için bankaların kampanyaları da etkili oluyor. Bir çok vatandaş bu kampanyalar ile araçların değiştiriyor.Şu anda piyasa da biraz hareketlenme var. Önümüzdeki günlerde bu artışın devam etmesini bekliyoruz ” şeklinde konuştular.