KENAN KUZUCU

 

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNE BÜYÜK İLGİ

19 Mayıs ile Gençlik Haftası, tüm yurtta coşkuyla kutlanacak 19 Mayıs ile Gençlik Haftası, tüm yurtta coşkuyla kutlanacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından her yıl ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri Kırıkkale’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda başlayan Atatürk Bulvarı ile devam eden kortej yürüyüşü Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda sonlandı. Kortej yürüyüşü il protokolü ve sporcuların katılımıyla gerçekleştirildi.

PROFESYONELLİĞİN BAŞLANGICI AMATÖRLÜKTÜR

Etkinlikler, kortej yürüyüşünün sonlandığı kent meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program daha sonra amatör spor branşların tanıtımı ile ilgili yapılan gösteriler ile devam etti. Sporcuların yapmış oldukları gösteriler katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.  Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, bir şeyin başlangıcının çok güzel ve özel olduğunu söyleyerek, “Profesyonelliğin başlangıcı amatörlüktür. Dolayısıyla buradaki her bir çocuğumuzun ilk antrenmanlarını hafızalarından geçirmelerini istiyorum”

BİZ SİZLERİN YANINDAYIZ

İlk günün çok önemli olduğunu söyleyen Müdür Güneş, “Çalışmalarınızı aşkla şevkle yapmanızın en önemli nedenlerinden birisi ilk gündür. Çünkü bir iş süreklilik arz ettiği an ilk gün insanın hafızasından silinmez, amatörlükte de bu vardır. Aşk vardır, sevgi vardır, bağlılık vardır. Bizler sizin hareket etmenizi ve spor yapmanızı ilk günkü aşkla, şevkle sevgiyle sarılmanızı istiyoruz. Bizler devletimizin katkılarıyla sizlerin yanındayız”

SPORUN HAYATINIZIN BİR PARÇASI

‘Sporun hayatınızın bir parçası olsun’ diyen Güneş, “Her ne işle uğraşırsanız uğraşın aranızdan Avrupa Dünya Şampiyonları çıkacak ki var. Dolayısıyla içerinizden öğretmenlerimiz çıkacak. Spor yapan hareket eden kendine zaman ayıran kişiler olarak hayata tutunmanızı istiyoruz. Yani hareket etmek çok önemlidir. Sizlerin sporda kalmalarını ve bizimle kalmanızı istiyoruz. Bizim elçimiz olmanızı istiyoruz” dedi.