İttifak sonucu Türkiye geneli ortak aday çıkartan Büyük Birlik Patisi ve Saadet Partisi adayları Kırıkkale’de çalışmalara başladılar. Çalışmalar kapmasında Gazetemizi bir nezaket ziyaretinde bulunan Milletvekili adayları ve parti yöneticilere ülke ve il gündemini İmtiyaz Sahibimiz Cengiz Selci ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Özhan’a değerlendirdiler.  

 

Milli ittifak

 

Gazetemizi ziyarete konuşma yapan Saadet Partisi Milletvekili ilk sıra adayı Faruk Vurgun Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de ittifaktan memnun olduklarını dile getirdiler. Çalışmalara başladıklarını belirterek Vurgun, “Hayırlı bir ittifak oldu. Merhum Yazıcıoğlu ve merhum Erbakan’ın bu ülke için yaptıkları ortada. Bizde “Bismillah” diyerek yola çıktık. Kırıkkale teşkilatları olarak bizler genel başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu ittifak hayırlı oldu.Kırıkkale halkı ittifak konusunda büyük beklentileri var MHP’nin de bu ittifakta olmasını istedik ama onlar olmadı. İttifak tabanda kabul gördü. Hatta karasız seçmen oyunu kullanmak için tercih edeceği bir parti oldu. Son yapılan araştırmalarda bunu gösteriyor. Bizde çalışmalarımıza hız vererek eskiden iktidarın alternatifi yok diyenlere” Hayır var İktidarın Alternatifi Saadet Partisidir” diyeceğiz. Ülkemiz üzerinde büyük oyunlar oynanıyor bu oyunu biz bozacağız. Bu ittifak bir manada milli bir ittifak Milletin mecliste temsil edilmesi ve tartışılması için milli ittifaka destek istiyoruz” ifadesini kullandı.

 

 

 

Duygular sömürülmesin

 

Önal, “Gün sonunda bizim de hesap vermemiz gerekecek” Önal, “Gün sonunda bizim de hesap vermemiz gerekecek”

İkinci sıra adayı Emine Köksal ise Kamu görevlisi olarak görev yaparken adaylık için istifa ettiğini ifade etti.  Köksal, “İttifak çok güzel oldu. Sonuçları da daha güzel olacak. Geçmişten günümüze başka partiye oy veren insanlar oylarının hakkını alamadı. Hep kandırıldı. Bu da toplumda bir güven bunalımı oluşturdu. İktidara insanların güveni kayboldu ve farklı parti arayışı içine girdiler. Bizde bu manada alternatif parti biziz diyoruz. Allah rızası için yola çıktık. Maddi tarafına bakmadan yola çıktık. Bu dürüst anlayışımızla ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Meclise art niyetlerle girmek istemiyoruz. Kırıkkale halkı samimi içten insanlar onların güzel duyguları sömürülmesini istemiyoruz” diye konuştu . Ziyarete ittifakın diğer adayı Ramazan Gözalan ile birlikte belediye meclis üyesi Veysel Kutluca ile her iki partinin yöneticileri katıldı.