Yavru Baykuş, itfaiye yardımıyla yuvasına kavuştu Yavru Baykuş, itfaiye yardımıyla yuvasına kavuştu


Kırıkkale Ülkü Ocakları Şube Başkanı Tuner Alp Tekin, Ahilik Haftası kapsamında Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli´yi ziyaret etti.  Tekin, Ahilik kültürünün Osmanlı´dan günümüze kadar geldiğini söyledi.

 

AHİ EVRAN-I VELİ´Yİ RAHMETLE ANIYORUZ  

Osmanlı döneminden bu yana günümüze kadar yaşatılan Ahi Evran-ı Veli´yi anmak ve onun ilkelerini yaşatmak amacıyla her yıl düzenlenen 'Ahilik Haftası' nedeniyle Ülkü Ocakları Şube Başkanı Tuner Alp Tekin, Ahilik Haftası kapsamında Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli´yi ziyaret etti.  Tekin, Ahilik kültürünün Osmanlı´dan günümüze kadar geldiğini söyledi. Tekin, “Ticaret ile ahlakı buluşturan, iyi ahlakı, doğruluğu, kardeşliği ve yardım severliği düstur edinen Ahilik Teşkilatı´nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli´yi rahmet ve minnetle anıyor esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası´nı kutluyorum” dedi.

 

GÜÇLÜ EKONOMİNİN TEMELİ

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, asırlardır süregelen Ahilik kültürünü yaşatma mücadelesini verdiklerini dile getirdi. Köstekli, “Ahilik Kültürünün sönmeyiş nedeni tüm dünyaya nam salmış dürüst esnaf, dürüst sanaatkar yetiştirilmesi konusunda önemli çalışmalar yapılmış, eğitime ağırlık verilmiş ve bunu en iyi anlayan başta savaştan çıkmış Almanya olmak üzere Avrupa ülkeleri Ahi Evran düsturunu kendilerine kanun yaparak bugünkü ekonomik güçlü olmalarının temelinde Ahi Evran kültürü bulunmakta” dedi. Haber: Çağlar Atmaca