Proje, Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Kırıkkale Üniversitesi proje ortaklığı ile; Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir illerinde iş gücü piyasasında faaliyet gösteren kurumlar arasında işbirliği ve kurumların kapasitelerinin geliştirilmesi yoluyla kayıtlı istihdamın teşvikine katkı sağlamayı, kayıtlı istihdam bilincinin yerleştirilmesini amaçlıyor.

 

Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir illerinin; Ticaret ve Sanayi Odaları ile bunların 400 üyesi, Esnaf ve Sanatkârları Odaları ile bunların 400 üyesi,Ticaret ve Sanayi Odaları ile Esnaf ve Sanatkârlar Odalarında çalışan 50 personel ile bu illerde öğrenim gören 800 üniversite ve 400 orta öğretim öğrencisi ise bu projenin hedef kitlesini oluşturuyor. Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

 

Kırıkkale’de gıda ve yem işletmelerine sıkı denetim Kırıkkale’de gıda ve yem işletmelerine sıkı denetim

Kurumsal eğitimler ile kurumların kapasitelerinin arttırılması, iyi uygulama örneklerini yerinde görmek için yurt dışı çalışma ziyaretinin gerçekleştirilmesi, saha analiz çalışması ve kayıtlı istihdamın teşviki stratejik plan çalışmasının yapılması, bilgilendirme toplantıları ve öğrencilere yönelik paneller düzenlenmesi faaliyet planında yer alıyor.

 

Projede öngörülmüş olan “Oda Çalışanlarının Eğitimi” çerçevesinde, İlgili illerin Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri, SGK ve İŞKUR İl müdürlükleri personellerine yönelik eğitimler, 9 Ocak 2017´de tarihinde “Diksiyon Eğitimi” ile başladı. 4 ildeki “Diksiyon Eğitimi” 19 Ocak 2017 tarihinde tamamlandı. Bu eğitimlere Nevşehir´de 16 , Aksaray´da 11, Kırşehir´de 13 ve Kırıkkale´de 11 olmak üzere toplam 51 kursiyer katıldı.

 

Proje kapsamında bulunan 4 ildeki eğitimler, “Sunum Teknikleri” eğitimi ile devam etti. 23 Ocak 2017 tarihinde Nevşehir´de başlayan eğitimler 2 Şubat 2017 tarihinde Kırıkkale´de sona erdi. Sunum Teknikleri Eğitimlerine 4 ilden toplam 36 kişi katıldı.

 

“Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” projesi kapsamında 8 Şubat 2017 tarihinde Nevşehir´de başlayan daha sonra sırasıyla Aksaray ve Kırşehir´de devam eden Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri 3 Mart 2017´de Kırıkkale´de tamamlandı.

 

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu´nda, gerçekleştirilen 3 günlük Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Programı, SGK, İŞKUR, KESOB ile Ticaret Sanayi Odası´ndan toplam 24 temsilcinin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimler proje kapsamındaki 4 ilden toplam 45 kursiyerin katılımıyla sona erdi. Eğitim Programların sona ermesinin ardından 4 ilde katılımcılara önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle sertifikaları verilecektir.