Kırıkkale’de sağanak yağış etkili oluyor Kırıkkale’de sağanak yağış etkili oluyor


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. Yıldönümü Cumhuriyet meydanında yapılan resmi törenle kutlandı. Törene Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat Hanımefendi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Coşkun, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Emniyet Müdürü Hasan Onar,Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Şimşek, Sağlık İl Müdürü Mustafa Uzun il müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dünya çocukları için bayram kutlayan tek millet

Sabah saatlerinde yapılan tören İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk anıtına konulması ile başladı. Resim törenler Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. İzciler tarafından törene katılan protokol üyelerine çiçek verildi. Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür vekili Ahmet Şimşek Milletin iradesini ve Milli egemenliği temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 94. Yıldönümünü ve Büyük Önder Atatürk'ün çocuklara arman ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının kutlandığını belirtti. Şimşek konuşmasını şöyle devam ettirdi 'Dünyada kendi çocuklarıyla birlikte bütün dünya çocukları için bayram kutlayan bir milletin mensubu olmanın guru ve onurunu hep beraber yaşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması kurtuluş hareketinin başarıya ulaşmasında milli egemenliğe dayanan tam bağımsız yeni bir Türk Devleti'nin kurulması sürecinde atılan çok önemli bir adımdır'

Sevgi Barış Kardeşlik

Şimşek konuşmasının bir bölümünde öğrenci ve öğretmenlere uyarılarda bulunarak 23 nisan'ın taşıdığı değer ve anlamlara sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Şimşek ' Cumhuriyeti kuranların ülkülerini gerçekleştirmek için var gücünüzle çalışmalısınız.kendinizi her konuda geliştirmeli bilgiye öğrenmeye yeniliklere açık olmalı araştırmalı sorgulamalı aklın bilimin yol göstericiliğinden ayrılmamalısınız' ifadelerini kullandı. Öğretmenlere ise çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerinizi derin ve zengin milli insani ve ahlaki değerleri yoğurarack çocuklara sunulmasını isteyerek 'tüm dünya çocukları 23 Nisan Çocuk şenliğinde bir araya gelerek ortak dil oluşturmaktadır. Bu ortak dilin arı sevgi, barış ve kardeşliktir' ifadelerini kullandı.

Gösteriler büyük ilgi çekti

Tören daha sonra Jimnastik gösterileri, halk oyunları gösterileri ve kız step grubu gösterilerinin yer aldı. Gösteriler sırasında elektrik kesintisi yaşanmasına rağmen program aksaklık yaşanmadan devam etti. Öğrencilerin gösterileri protokol üyeleri tarafından dikkatle izlendi. Veliler programda yer alan çocuklarını görüntülemek ve fotoğrafların çekmek çin büyük bir yarış içinde oldu. Bu arada program esnasında bazı veliler protokol üyeleri ile çocuklarının fotoğrafını çekmek için yarışa girdi.

Ödüller verildi

Törenin son kısmında 23 Nisan konulu Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Şiir dalında dereceye giren Tüpraş Ortaokulu öğrencisi Beyza Dağdemir, Büşra Demir, Beytullah Altan'ın ödülü Kırıkkale Valisi Ali Kolat tarafından, Kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgenarel Yücel Karauz, Resim dalında dereceye giren öğrencileri Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından ödülleri verildi.

Son sözü millet söyledi

Tören sonunda Vali Ali Kolat Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. Yıldönümü kutlamaları hakkında yaptığı değerlendirmede; ' Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 94 yıl önce çok zor şartlarda kazanıldı. Ülkemizin bağımsızlığı için çok büyük mücadeleler verildi. Allah'a şükür bu güne gelindi. Demokratikleşme yönünde çok büyük adımlar atıldı. İlk adım 23 Nisan 1920'de Atatürk ve arkadaşları büyük mücadele verdiler. Demokrasi kültürünün gelişmesi açısından da bu bayram çocuklara armağan edildi. Her yıl çocuklar uluslararası nitelikte bir araya gelerek bu bayramı kutlamaktadır. Önemli olan zaten son sözün millette olmasıdır. Biliyorsunuz birkaç hafta önce de bir seçim sürecinden geçtik. Bu süreç ilimizde de gayet güzel geçti. Son sözü de yine millet söyledi. Bu manada Ulusal Egemenlik son sözün milletin olması anlamında çok ileri bir adımdır. Bu kültürün gelişmesi yaygınlaşması, uluslararası hukukun bir hakkın yerine gelmesi açısından da bunların yaşatılması gerekiyor. İnşallah ülkemiz iyi bir noktada ve daha da ileri bir noktaya gidecektir. Bu vesileyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutluyorum' dedi.