ÖNCE OKU

 

Kırıkkale´ de ilk kez ulusal düzeyde 80 yayın evi ve 80 yazarın katılımıyla 9 gün boyunca sürecek kitap fuarının açılışı gerçekleştirildi.

 

Kırıkkale’de el konulan tüfekler ihale ile satılacak Kırıkkale’de el konulan tüfekler ihale ile satılacak

KİTAP FUARINA BÜYÜK İLGİ

Eski Hükümet Konağının bulunduğu alana açılan Kitap Fuarı ve çocuk alanına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 05-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan 1. Kırıkkale Kitap Fuarının açılış töreni Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´in yanı sıra Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılısı Mehmet Ayaz , Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürü Halit Karakoç, Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş, İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları

 

KÜTÜPHANEMİZ 24 SAAT AÇIK

Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürü Halit Karakoç, Kitap Fuarı´nın ilimizde bir ilk olacağını söyleyerek, “Geldiğimiz andan itibaren kültürel anlamda çalışmalara önem veriyoruz. Kırıkkale Halk Kütüphanesini 24 saat hizmete açmak oldu ve karşılığını da fazlasıyla aldım. Şuan 274 bin okuyucu sayımız var. Haftanın 2 günü etkinlik yapıyoruz ve etkinliğimize 17 bin katılım oluyor. Bu rakamlarla da Türkiye genelinde 13. sıraya yükseldik. Etkinlik sıralamasında ise birinci sıradayız. Bunlar bize gurur veriyor”

 

TÜRKLER 9 DAKİKA KİTAP OKUYOR

Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş, Türklerin günlük kitap okuma sürelerinin 9 dakika olduğunu ve Avrupa Birliği Ülkeleri içerisinde ise 9 sırada olduğumuzu dile getirdi. Türkiye genelinde bin 168 kütüphanemiz olduğunu vurgulayan Odabaş, “2018 yılı içerisinde 11,5 milyon kitap ödünç vermişiz. 1 yılda yayınlanan kitaplar açısında 2018 yılında 70 bin çeşit. Dünya´da ise ilk 10´nun içerisindeyiz. Nüfus başına ise 7,5 kitap düşüyor. Daha iyi durumda olmak durumundayız”

 

OKUMAK ÖNEMLİDİR

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımızı söyleyerek, “Kırıkkale Valimiz Sayın Yunus Sezer geldiği günden bugüne kadar çok güzel çalışmalar yaptı. Allah yolunu açık etsin. Özellikle insanların birbirleri ile iletişim kurmaları anlamında okumak önemli bir husus. Okumak sadece yazarların kitaplarını okumanın ötesinde kendimizi ve çevreyi okumak ta önemlidir. Hepsinin özünde önemli olan husus ise okuduğumuzun hangi amaca hizmet ettiğini anlayabilmektir”

 

ENDER KÜTÜPHANELERDEN

Kitap fuarlarının çok önemli olduğuna değinen Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Aslan, “2019 yılı Fuat Sezgin yılı çerçevesinde İstanbul Gülhane Parkında çok güzel bir kütüphane hayata geçirildi. Maalesef kitapların 3´de 2´sini Almanya´da rehinde. Rehini kaldırdığımızda kitaplarımızı Türkiye´ye kazandırmış olacağız. Bu enderlik bir kütüphanedir. Bu anlamda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür eder, saygılar sunarım”

 

KIRIKKALE KİTAP OKUYUR

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, fuarların en güzeli kitap fuarında bir araya geldiklerini belirterek, “Kitap deyince bilgiyle doğru orantılı, bilgiye ulaşabileceğimiz yegâne kaynak kitaplardır. Bu kitaplarda insanların hayatını şekillendiren önemli nesnelerdir. Pek çok insan okumuş olduğu kitapla yol bulmuştur, hayatı şekillenmiştir. Aslında pek çok kitap kurdu olan yakın çevremizde de insanlar var. Türkiye ya da Kırıkkale kitap noktasında zayıf bir nokta değil”

 

KİTAPLAR ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK

Saygılı, “Çok şükür etrafımızda muhabbet ettiğimiz insanlarla okumuş olduğu kitaplar ile sohbet edebiliyoruz. Tabi bu yeterli değil. Çok daha iyi bir noktaya gelmeliyiz. İnanıyorum ki özellikle genç kardeşlerim hayatlarının şekillenmesinde önemli bir rol oynayacak bir kitap vardır. Bunu aramak durumundasınız Okuyun özgür düşünceli olun, hür düşünceli olun. Hiçbir şeyden korkmayın. İnşallah yolunuz açık olacaktır. Bugünkü fuarımızın memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum”  

 

NİYETİMİZ KIRIKKALE´YE HİZMET

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, “Kitap Fuarı´nın ilkinin açıldığını ve bundan benzeri sonraki organizasyonda da birer tohumu olarak nakledilir ve bundan sonrada bütün organizasyonlar devam eder. Güzel hislerin arkasında çok güzel ekip oluyor. Biz belli projeleri başlatıyoruz ama niyetimiz Kırıkkale´ye hizmet etmek Kırıkkale´mizin güzel insanlarımıza güzel hizmetlerle buluşturmak. Allah niyetimizi bozmasın. Niyet güzel olunca akıbeti de güzel oluyor. Biz kitap fuarı açılmasını programımız arasına aldığımızda bunun gerçekleştirileceği belki ilk konuştuğumuz zaman soru işaretleri olan bir konuydu. Ama bakıyorsunuz umut gerçekleştiriliyor”

 

KIRIKKALE´NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Birçok projeler başlattıklarını ve projelerinin ete kemiğe büründüğünü söyleyen Sezer, “Buna vesile olan önce Rabbime sonra çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel hizmetlerle ileriki dönemlerde Kırıkkale´yi buluşturmayı da Allah bizlere nasip eder. Bu hizmetlere bütün arkadaşlarımızın katkısı oluyor. Kırıkkale´de güzel bir çalışma ekibimiz var.   Bu ekiple birkaç yıl içerisinde Kırıkkale´nin tamamen çehresini değiştireceğiz. Her alanda Kırıkkale´nin çehresi değişecek.  Önümüzdeki 4-5 yıl Kırıkkale´nin yılı olacak. Buna inanın. Kitap Fuarımıza birçok yazarımız geldi. İnşallah ilimizden güzel duygularla ayrılırlar. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.  Yapılan konuşmaların ardından kitap fuarının açılışı gerçekleştirildi. Haber: Kenan KUZUCU