Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, '2017 yılında 8 bin civarında kardeşimiz hafızlık belgesi aldı.' dedi. 

 

İCAZET TÖRENİ YAPILDI

Albayrak, Kırıkkale´de hafızlık eğitimini tamamlayan 17 öğrenci için Nur Cami ve Külliyesi´nde düzenlenen icazet törenine katıldı.  Kur´an´ın, hak ile batılı, doğru ile yanlışı, güzel ile çirkini, faydalı ile zararlıyı birbirinden ayırdığını söyleyen Albayrak, Anadolu topraklarına Sultan Alparslan ile gelinen günden bu yana hiçbir zaman Kur´an-ı Kerim´den ayrı bir gün yaşanmadığını belirtti.

 

KUR´AN DİYE BİR AŞK VAR

Bir uyarı da Kırıkkale Valiliği’nden! Tedbir almakta fayda var! Bir uyarı da Kırıkkale Valiliği’nden! Tedbir almakta fayda var!

Albayrak, 'Bu milletin gönlünde ve sevdasında Kur´an diye bir aşk var. Allah o Kur´an´a bağlananları hiçbir zaman yalnız bırakmadı. İnsanımız aç kalmış, zor durumlarda kalmış ancak bu topraklarda hafız eksik olmamıştır.' dedi. Albayrak, Türkiye´de yaklaşık 25 bin civarında Kur´an kursu olduğunu, devletin imkanlarının da arttığını ifade etti.

 

BİZ 28 ŞUBAT´I YAŞADIK

Buna şükredilmesi gerektiğini dile getiren Albayrak, şunları kaydetti: 'Biz 28 Şubat´ı yaşadık. Bugün bu hizmeti veren kursumuzun o dönemlerde fetrete uğradığını da biliyoruz. 6 bin Kur´an kursumuzun 1-2 yılda bine kadar düştüğünü de biliyoruz. Türkiye genelinde 25 bine varan kurslarımızda, Allah´a hamdolsun 2017 yılında 8 bin civarında kardeşimiz hafızlık belgesi aldı. Bu Allah´ın bir lütfudur. Kur´an´a hizmet bu milletin, devletin sigortası ve garantisidir. Bu Kur´anlar okunduğu sürece, bu milletin gönülleri imansız, camileri cemaatsiz, minareleri ezansız, gök kubbesi al bayraksız kalmayacak inşallah.' 

 

HAFIZLIK ALANINDA ÇOK GÜZEL İŞLERİN YAPILDI

İl Müftüsü Şahin Yıldırım ise Türkiye´de hafızlık alanında çok güzel işlerin yapıldığını belirtti. Hafızlığını tamamlayan 17 kişiyi verdikleri belgelerle taçlandırdıklarını dile getiren Yıldırım, emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından, Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması´nda dünya birincisi olan Ali Tel, Kur´an-ı Kerim tilaveti sundu. Daha sonra Albayrak, Yıldırım ve protokol üyeleri, hafız olan 17 öğrenciye belgelerini ve hediyelerini verdi. AA