Türk Metal Sendikası Genel başkanı Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak bu ay çıkan Türk Metal dergisinde başyazısında ilginç tespitlere değindi. 2014 yılını değerlendirmesini Türk Metal Sendikası yönetimi olarak, kurullarla yapacaklarını belirten Kavlak yaptığı ön değerlendirmede 'Hiç şüphesiz ki, Türkiye`deki işçi hareketi için, bu yılın akıllara acı, gözyaşı ve üzüntüyle kalacak olayları, başta Soma ve Ermenek olmak üzere, madenlerde ve değişik sektörlerde yaşanan iş cinayetleridir,

Türk-İş Genel Sekreterliği görevim nedeniyle, bu olayın sebep ve sonuçlarını, tedbir alınmadığı takdirde ileride yaşanabilecek üzücü gelişmeleri medya aracılığıyla kamuoyu ile paylaştık.

Bu çerçevede yapılması gerekenin, çalışma hayatını 'kangren' eden ve çalışanları `köleleştirmekten` başka bir amaca hizmet etmeyen taşeronluk sisteminin kaldırılması olduğunu bizzat Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, Sayın Bakana ve ilgili çevrelere, gerek sözlü gerekse yazılı olarak bildirdik. Elimizden gelen her şeyi yapmamıza rağmen, kesin ve kalıcı çözümlere bizleri ulaştıracak yeterli adımların henüz atılmadığını görmek, en az iş cinayetleri sonucu hayatını kaybeden işçilerimiz kadar bize acı vermeye devam ediyor' ifadelerini kullandı.

Karakeçili ilçesinde yağmur duası yapıldı Karakeçili ilçesinde yağmur duası yapıldı

Akademek ilgi gördü

Sendika faaliyetlerinden de bahseden Kavlak `Sosyal Sendikacılık` anlayışı çerçevesinde, üyelerine, eşleri ve çocuklarına yönelik olarak gerçekleştirmiş oldukları faaliyetlerde büyük faydalar sağladıklarını bu yıl, yeni bir etkinlik olarak Türk Metal Sendikası ve Üniversiteler arasında ki köprü inşa etmek amacıyla başlattıkları` Akademek` başlıklı etkinliklerinde Türkiye genelindeki üniversitelerde görev yapan akademisyen çevresinde memnuniyetle karşılanmasının ve geniş kabul görmesinin, kendilerini son derece memnun ettiğini belirtti. Kavlak 'Biz, Türkiye`deki işçi hareketi içinde, örnek, kararlı ve güvenilir bir sendikayız. Sahip olduğumuz sendikal anlayış, örgütlenme reflekslerimizin diri olması, disiplinle donatılmış özgüvenimiz, üyelerimizle birlikte, zeminine içtenliği ve güvenilirliği yerleştirmiş olduğumuz güçlü dayanışma sayesinde yeni yılda da metal işçileri için, onların eş ve çocukları için yepyeni hizmetler vermeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Türk Metal var olacak

2013 yılı sonlarına doğru başlanan e-devlet uygulamasında,40 bine yakın üyelikle birinci sırada olduklarını belirten Genel Başkan Kavlak 'Teşkilatlanma konusunda bu zamana kadar başarılı adımlar atmış olmanın verdiği güçle, yeni yıl içinde de önemli hedeflere ulaşacağımızın müjdesini şimdiden sizlere vermek istiyorum. Bilindiği gibi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bosch'ta Türk Metal Sendikasının sözleşme imzalamaya yetkili olduğu nihai ve kesin kararını verdi. Bu kararla birlikte bizler de, Bosch ve bağlı işyerlerinde çalışan kardeşlerimizi uzun süredir mağdur eden Birleşik Metal İş Sendikası'nm açtığı yaraları sarmak için çalışmalarımızı en kısa sürede başlatacağız. İsdemir'deki örgütlenme çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Burada da önemli bir noktaya geldik. Yetkisi düşen Çelik-İş Sendikasının İsdemir işçilerinin hak ve çıkarlarını eritmesine izin vermeyeceğiz. 2015 yılı ile birlikte İsdemir'de Türk Metal var olacak' ifadelerini kullandı.