2013-2014 sezonu 19 Yaş Altı Türkiye Futbol Şampiyonası karşılaşmaları, 74 ilden 136 takımın katılımıyla 24 ilde başlayacak. Türkiye Futbol Federasyonu`ndan yapılan açıklamaya göre, 10 Mayıs Cumartesi gününe kadar sürecek şampiyonada müsabakalar 6 takımlı 20 grupta ve 4 takımlı 4 grupta olmak üzere, toplam 24 grup merkezinde yapılacak. Maçlara, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Sakarya, Bolu, Balıkesir, Kütahya, Manisa, Uşak, Aydın, Eskişehir, Mersin, Gaziantep, Nevşehir, Kahramanmaraş, Bingöl, Siirt, Kars, Sivas, Kırıkkale, Bartın, Ordu, Trabzon ve Rize grup merkezleri ev sahipliği yapacak. İkinci kademe karşılaşmaları, grup birincisi olan 24 takımın katılımıyla 4 grup merkezinde, final maçları ise ikinci kademe grup birincisi olan 4 takımın katılımıyla, tarafsız bir grup merkezinde oynanacak.

İlimizde yapılacak olan 19 Yaş altı grup müsabakaları fikstür çekimi ASKF'de yapıldı. Fikstür çekimine İl Spor Müdür Rıfat Ünlü, ASKF Başkanı Sırrı Zengin, İl Futbol temsilcisi Battal Sarıca, İl Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Apaaydın, Gözlemciler Derneği temsilcisi Ömer Karataşlık, Saha Komiserleri temsilcisi Ömer Veske,turnuvaya katılan takımların yöneticileri hazır bulundu.

İyi bir ev sahipliği yapmak istiyoruz

Fikstür çekimi öncesi bir konuşma yapan İl Spor Müdürü Rıfat Ünlü ilimizde bu tür müsabakaların sık sık yapıldığını hepsinin üstesinden geldiklerini ifade ederek ' Hepinize hoş geldiniz diyorum. İlimizde bulunduğunuz sürece tüm sıkıntılarınızı giderecek isteklerinizi yerine getirmeye çalışacağız. Bu tür organizasyonların ilimizde yapılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Sizleri en iyi şekilde ağırlamak için elimizden gelen ne varsa onu yapacağız. İyi bir ev sahipliği yapmak istiyoruz. Turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diliyorum' dedi.

Tecrübeliyiz

ASKF Başkanı Sırrı Zengin geçtiğimiz yılda aynı tür bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını bunu en iyi şekilde başardıklarını belirtti. Zengin ' Tüm Kırıkkale Amatör spor camiası olarak bu tür organizasyonların devam etmesini istiyoruz. Bu konuda tecrübeliyiz. İlimizde şuanda 2 sentetik bir çim sahamız var. Maçları burada oynatacağız. Turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diliyorum' şeklinde konuştu.

Fair Play içinde geçsin

Kırıkkale Futbol il temsilcisi Battal Sarıca turnuvaya katılan takımlara başarılar diledi. Sarıca tüm müsabakaların fair play çerçevesi içinde geçmesini diledi. Sarıca 'İllerinde başarılı olmuş takımları burada ağırlayacağız. Geçtiğimiz yılda aynı tür organizasyondan alnımızın akı ile çıktık. Bu organizasyonda da başarılı olacağımıza inanıyorum. Turnuvada görev alacak arkadaşlarımız görevin bilincinde ve hazırlar. Endişe etmeyin. Sizlere tüm desteği verecekler' şeklinde konuştu.

Katılan takımlar

İlimizdeki turnuvaya Ankara Tarım Kredi, Çorum Eti Lisesi, Ankara Başkent Edaş, Tokat İl Özel İdaresi, Çankırı Kızılırmak takımları katılacak. Turnuvaya daha önce katılacağını belirten Zonguldak temsilcisi mazeret bildirerek turnuvaya katılmayacağını yetkililere bildirdi.

Eşleşmeler

İki grup şeklinde yapılacak olan turnuvanın A grubunda Ankara tarım Kredi ve Çorum Eti Lisesi , B grubunda ise Ankara Başken Edaş, Tokat İl Özel İdaresi, Çankırı Kızılırmak takımları yer alacak.

Maç programı

A Grubu

Zonguldak temsilcisi turnuvaya katılmayacağını belirtince iki takı iki kez karşı karşıya gelecek

Ankara Tarım Kredi - Çorum Eti Lisesi - Yahşihan Yenişehir Sahası

Çorum Eti Lisesi- Ankara tarım Kredi - Fikret Karabudak

B Grubu

Ankara Başken Edaş – Tokat İl Özel İdaresi - Fikret Karabudak

Çankırı Kızılırmak- Bay

Kırıkkale GSK Hokey Takımı 3. oldu Kırıkkale GSK Hokey Takımı 3. oldu