İl Müftüsü Şahin Yıldırım Yaz Kur´an kurslarının tamamlandığını söyleyerek, “Camilerde 301 Kur´an kurslarında 176 sınıfın açıldı. İl genelinde 334 kadrolu, 143 geçici öğretici ile eğitim yapılmıştır. Toplam 11 bin 198 öğrenciye eğitim verilmiştir” dedi.

 

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Yaz Kur´an kurslarının son haftası içerisinde olmasından dolayı Nur Camii Konferans Salonu´nda yapılan Yaz Kur´an Kursları kapanış programı renkli görüntülere sahne oldu. Programa Vali Yardımcısı Şahin Arsal, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Meteoroloji Müdürü Nazım Kul, Müftülük personeli, Kur´an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri ile velileri katıldı.

 

11 BİN 198 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

Nur Camii Kur´an Kursu Öğrencisinin Kur´an tilaveti ile başlayan program İl Müftüsü Şahin Yıldırım´ın konuşması ile devam etti. Yaz Kursları hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Şahin Yıldırım “Camilerde 301, Kur´an Kurslarında 176 sınıf açılmıştır. İl genelinde 334 kadrolu, 143 geçici öğretici ile eğitim yapılmıştır. Toplam 11 bin 198 öğrenciye eğitim verilmiştir. Yaz Kuran Kurslarına gelen bütün öğrencilere Elif Cüzü, Kur´an-ı Kerim, Dinimi Öğreniyorum ve Etkinlik Kitabım Ücretsiz olarak Diyanet İşleri Başkanlığınca verilmiştir.

 

FUTBOL TURNUVASI YAPILDI

“Yaz Kurslarımızda Kur´an-ı Kerim ve Dini Bilgiler eğitiminin yanında, gezi, ziyaret, piknik spor gibi çeşitli etkinlikler yapılmıştır. Öğrencileri namaza alıştırmak için Boyamalı Namaz Ağacı Formu dağıtıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde Spor İl ve İlçe Müdürlüklerinin Spor tesis imkânları öğrencilerimize açılmıştır. Bu bağlamda camilerimiz arasında “Futsal” adı altında futbol turnuvası yapılmıştır. Badminton Federasyonundan temin edilen malzemeler öğrencilere verilmiş turnuvalara katılımları sağlanmıştır”

 

675 ÖĞRENCİYE TRAFİK EĞİTİMİ

“Öğrenciler Arasında Kur´an-ı Kerim ve Dini Bilgiler yarışması düzenlenmiş öğrencilere çeşitli hediyeler verilmiştir. Kur´an Kurslarının tamamına yakınında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından obezite, Kanser Çeşitli hastalıklarla İlgili seminer vermiştir. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşık 675 öğrenciye trafik eğitimi verilmiştir.  Kur´an Kurslarının tamamında öğrenci ve velileriyle birlikte 15 Temmuz Şehitlerimizi anma özel programı tertip edilmiştir. Yaz Kuran Kursu öğrencilerimizden üstün başarı gösteren bazı öğrencilerin ailelerine ziyaret gerçekleştirilmiştir”

 

İLAHİLER SÖYLENDİ

İl Müftüsü Şahin Yıldırım´ın konuşmasının ardından Kur´an Kursu Öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Farklı Kur´an Kurslarında eğitim gören çeşitli yaştaki öğrenciler tarafından piyes, ilahi dinletisi, hadis-i şerif okuma, sure ve dua okuma, ezan dinletisi, ney dinletisi gibi etkinliklerle program renklendirildi.

Başkan müjdeyi verdi! Balışeyh’te ‘İhbar Hattı Masası’ kuruluyor! Başkan müjdeyi verdi! Balışeyh’te ‘İhbar Hattı Masası’ kuruluyor!

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

Kur´an okuma ve bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve öğreticilerine ödülleri il müdürleri tarafından takdim edildi. Program Yaz Kur´an Kursu öğrencisinin okuduğu dua ile son buldu. Haber: Emel Selci